Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2017 13:44 - Ура! Американските танкове идат ...
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 1766 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ура! Американските танкове идат ...

            Миротворческата операция в Европа на американските братя през тази седмица започва, за да ни предпази от бившите руски братя ...

            Първата партида от състава на бронетанковата бригада на 4-та пехотна дивизия на Въоръжените сили на САЩ пристига на територията на Източна Европа, за да сдържа „руската заплаха“.

Още през октомври 2016 командващият на сухопътните войски на САЩ в Европа Бен Ходжес разказа на обществеността за плановете за разполагане на тежката танкова бригада в Източна Европа, като генерал-лейтенантът се позова на необходимостта от военно присъствие във връзка със ситуацията в Украйна.

Според думите на Ходжес танковото подразделение трябва да дойде от Форт Карсон (Колорадо) в пристанището Бремерхафен (Германия), а оттам да замине за западна Полша. След това посредством RSOI-прием (постъпателно разпределение) групировката ще се прегрупира в Прибалтика, Румъния, България, но основните  части ще останат в Полша, тъй като това било идеалното място за дислокация, „от което може лесно да се придвижва на север, на юг“.

            В рамките на дадената операция (Atlantic Resolve) се планира засилване на безопасността на страните от Източна Европа чрез 150 единици бронетехника за целите на сдържането на агресивната политика на Кремъл.

Първите 50 единици бяха изпратени още през 2016 г., а останалите 100 танка М1 „Абрамс“ и американските БМП „Бредли“ трябва да бъдат доставени в Германия до края на първото тримесечие на 2017 г.

Бен Ходжес отбеляза, че дадената челна ескадрила специално се е подготвила за засилено предно присъствие именно на тази територията. Още в края на април подразделенията трябва да бъдат в пълна бойна готовност за провеждането на учения близко до руската граница, а войските ще бъдат дислоцирани в района на полския град Ожиш.

На брифинга за журналисти, който беше проведен на 4 януари, секретарят по печата на Министерството на отбраната на САЩ Питър Кук заяви, че първото танково подразделение ще пристигне в Германия още тази седмица, като срокът за пребиваване на танковете в Европа ще бъде девет месеца.

Още през 2015 г. Министерството на отбраната на Руската федерация уведоми представителите на НАТО, че подобна мярка съдържа последствия, доколкото разполагането на толкова значителни танкови войски не може да бъде наречено по друг начин освен ПРОВОКАЦИЯ. В качеството на контрамерки Русия запланува създаването на 3 нови дивизии от по 10 хиляди военослужещи всяка за базиране по протежение на европейската си граница като адекватен отговор на разполагането на подразделения на НАТО на ротационна основа.

Обстановката за провеждане на необезпокоявани свободни избори в няколко страни на Европа начело с Германия е осигурена! Дано Тръмп не вземе да си изтегли танковете на Обама ...

 




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5261124
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031