Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Онлайн радио Словото на Учителя Беинса Дуно
2. Словото на Учителя Беинса Дуно
3. bgzemia в YouTube
4. Иванчовски правопис- как да сложим небесния знак ят и голям юс на клавиатурата си
5. Националенъ светогледъ
6. Масово пробуждане по света за вредите от ваксините
7. Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка
8. Духовна Свобода
9. Порталът към съзнателен живот
10. Небесният знак на България-Силва Дончева
11. САЩ се опитва да наложи забрана на етикетите ГМО
12. Мръсна пропаганда-Отказът от ваксините уж застрашавал здравето
13. Как да предпазим децата си от "осакатяването" на образователната система
14. "Кодекса за храните" против населението на Земята
15. Билкови рецепти-1част
16. Билкови рецепти-2част
17. Опасност за билките и билколечението
18. Хомеопатия
19. Световна конспирация срещу здравето
20. Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите
21. Що е то “задължително” и що е “образователна система”
22. Фармафия = мизерия, зарази и грешни дози
23. Конспирация на НАТО-облъчват ни
24. Петиция против задължителните ваксини
25. Ваксините- информиран избор
26. ГМО е вредно,кой твърди,че не е?
27. Внимание-инплантиране на чипове с ваксините
28. Ваксините носят само вреди
29. Българска Национална Патриотична Телевизия- храна за духа и извисяването на българина
Постинг
01.02.2010 23:29 - НАРОДЪТ срещу СВРЪХ-НАГЛИТЕ! Битката за защита на България от генно изродените организми продължава
Автор: bgzemia Категория: Политика   
Прочетен: 1036 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.10.2011 18:33


На скоро в страната  ни беше заловена група от престъпници ,които отвличат хора за да изнудват близките им за пари и ги  нарекоха  „НАГЛИТЕ”. В парламента на всеослушание пред цяла България Волен Сидеров нарече колегите си  „групата на супер-наглите” ,защото били по-опасни от заловената престъпна група. А как можем да наречем крупните корпорации,които заразяват земите по цялото земно кълбо превръщайки в роби  земеделците на всяко място където са попаднали желани или нежелани техните генно изродени семена? Не са ли това СВРЪХ-НАГЛИТЕ?

Нефта свършва и макар,че Земята е изправена пред екологична катастрофа монополисти в областта на генното инженерство със светкавична бързина замърсяват все що е останало чисто за да си подсигурят печалбата . Скрити зад фалшиви думи и обещания за големи печалби са успели да навредят на много страни и техните граждани.В България хората в по-голямата си част са неинформирани за тежките последици ,които ще имаме при условие,че отпаднат забраните предвидени  в закона за ГМО.Никой не ни кара да сваляме забраните си,така както има и други страни от ЕС които успяха да се запазят чисти от генно изродени организми. За завиждане е факта,че техните  управници наистина мислят за просперитета на страната си и здравето на народа си. За съжаление тук нещата не стоят по този начин. Нашите политици не само се опитаха да минат тихичко с тези промени и да игнорират общественото мнение(с което според  правилата на ЕС  те задължително трябва да се съобразят) . Те дори се изнервиха и поозлобиха от факта,че ги спипаха в крачка. Народа  се оказа ,че не е прост и не привежда кротко глава както в много други случаи. Напротив- вълна от отворени писма,демонстрации,статии ,телевизионни предавания се надпреварват да пробудят в гласуващите закона чувството на отговорност към техните избиратели и земята ни. Напразно до този момент,защото стана  ясно,че каквото и да им се каже и покаже на нашите депутати ,те не желаят  нито да ни  слушат ,нито да се коригират.

Не е ли супер нагло да си избран да представляваш интересите на народа си,а да не искаш да  го чуеш? По конституция Чл. 29. (2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.
 По принцип  за да се докаже,че нещо има полза или поне ,че нямат вреда върху човека    е нужно  няколко поколения хора да живеят и да се хранят с това и чак тогава да се отсече крайния резултат. Учени от цял свят заявяват,че на този етап не е възможно  да се докаже ползата от генно изродените организми за човека ,но за вредите вече има  доказателства.Това показва,че пускането им у нас ще ни постави в условията на лабораторни мишки,а това  означава,че всеки от нас може да заведе дело срещу този,който ни поставя в такива условия без нашето писмено съгласие.Според Наказателния кодекс Чл. 350. - Който изготви храни или питиета, предназначени за общо ползване, по такъв начин, че в тях се създават или попадат опасни за здравето вещества, както и онзи, който продава, предлага за продан или по друг начин тури в обръщение такива храни или питиета, се наказва с лишаване от свобода.  Това изпъква  само на пръв поглед по законите,които защитават безопасността ни. Една единствена полза не може да се отрече за сега и това е печалбата на монополистите притежатели на патента. Но тя от своя страна  при  използването й по определени предназначения може да попадне понякога под ударите на закона за корупциятаJJJ

Другия важен аспект в битката ,дори по-важния, е  самата природа. Ако се чака няколко поколения хора за да се видят окончателно какви са  вредите ,то през това време завинаги ще унищожим истинските растителни видове и връщане назад няма. Растенията са ни дадени за да се ползваме от тях с добро ,а не за да ги унищожаваме.Най-голямото  ни  наказание  ще бъде да ги няма.Това влияе и на животинския свят.

Първото нещо с което ни вкарват в заблуда въпросните корпорации е името под което пласират стоката си и лъжливите реклами за които вече има съдебни дела в други страни. Думата  „модифицирани” не показва истинската същност и дори създава чувството,че сме в крак с последните технологии на човечеството и всичко е ок . На карти където е обозначено  колко място заемат земите засадени с култури създадени чрез генно инженерство,същите  са обозначени като „биокултури”. Нито едното,нито другото обаче показва истината такава ,каквато е. Целта е постепенно смесване на понятията до степен на тотално объркване на потребителя. Истината на български език звучи като генно изродени култури и продукти,защото е нарушена тяхната естествена структура и  същност и това води до доказано вредни и необратими последици при консуматорите .Използването на думи,които могат евентуално да подсетят потребителя за същността им не е в полза на производителя и се избягват. Въпреки,че на всички е известно как  веднъж посадени тези изкуствени семена заразяват земята ,унищожават важни елементи в почвата и там вече не никне истинско растение,превръщайки фермера в роб на компанията до животно, на последното заседание относно промените в закона за ГМО е забранено ползването на думата „заразяване”. Защо ли?

     Ползването на определени думи и реклами е само част от стратегията на заинтересованите

Добре планираното действие се вижда във филма на Нова телевизия, излъчен в предаването Темата на Нова – „Новите храни” ,където представителя на Монсанто обяснява как много скоро в страната ни ще има промени в законодателството и те ще дадат възможност да си сеят свободно генно изродена царевица. От къде може да знае това месеци преди  да започне изобщо работа за промяна по този закон,освен ако не е в течение на плановете на корпорацията която представлява.Едва ли е просто интуиция,както той обяснява думите си. Монсанто, вече са заявили участието си в изложението на семена Добрич,явно напълно уверени в победата си и на второто четене на закона . Обяви за търсене на представители за регионите в Златна Добруджа се подмятат в интернет и с цялата си наглост дори в сайта на БГФермер.Тези обяви ги имаше още  миналата есен,но без да се показва името на компанията,а само се споменаваше,че е фирма която ще развива крупен агробизнес в тези региони  

Всеизвестен е скандалния  факт,че   корпорация Монсанто купува чужди правителствени служители ,а  депутати от нашия действащ парламент директно говорят за лобиски интереси в настоящия случай с ГМО.Самия Сергей Станишев  заяви пред „Фокус”,че в миналото правителство е  бил подложен на натиск от външни интереси за промяна на същия закон,но в крайна сметка са удържали  на атаката. Депутатът от БСП- Петър Курумбашев ,член на комисията по околната среда открито заяви,че  лобиски интереси се маскират под това,че се  хармонизираме с Европа. Не е трудно да се досетим чий са били тези чужди интереси и къде са намерили   почва у нас. Другото нещо,което правят тези корпорации много преди да завземат територията на дадена страна е да ангажират  икономически учените ,а как това  се е случило у нас става ясно пак от филма по Нова ТВ –през 2005г  зам. министъра на земеделието на САЩ  дарява 10 000 $ на института по генно инженерство в София за добрата му работа. Добра работа преди или добра защита на техните интереси  в бъдеще? Разсъждавайте  сами….До като гледах филма в Темата на Нова и слушах  Евдокия Манева как обяснява твърдо,че процедурата ще бъде изключително тежка за пускането в природата на генно изродени организми,а в същото време фермер си е сял нивата с такава царевица още по време на забраната ,та си мислех „колко ли е тежала тази процедура в пачки,че  я наричат подчертано” изключително тежка”,за колко ли са ни продали,какво ли стои от другата страна на везната на нашите деца и земя?!”

Америка съжаляват за  прибързаното решение за  земеделие с генно инжeнирани култури ,а в Европа не могат да ни се  начудят защо сме се засилили така бързо  на там от където другите  искат да се върнат ,но  вече не могат. В Индия са се самоубили 180 фермери за един ден ,защото не могат да покрият дълговете си в следствие на навлизането на генно изродени култури там. Хората по цял свят не искат и да чуят за тази чума,а ние ……….

България се гордее с чистата си земя,с хубавото си слънце,с невероятната природа, която Бог ни е дал . Няма чужденец,който да е стъпил у нас и да не се е възхитил на това. Жалкото е, че ние самите не си я ценим и не си я пазим така както е редно. А който не оценява това което има,рано или късно му се взема.Такива са законите на природата. Достойни за уважение са членовете на асоциацията на зърнопроизводителите и членовете на социалната мрежа на фермерите,които категорично се обявиха против свалянето на забраните и с действията си работят за чистотата на земята ни и просперитета на страната ни. Достойни за уважение са всички майки и хора, излезли да протестират пред парламента ,загрижени за бъдещето на България и  техните деца.

Ние искаме да знаем,че надписа „произведено в България” ни гарантира най-високо качество както на храната така и на дрехите. Искаме това да е запазена марка и най-високо  ценена стока от цял свят.Искаме нашата продукция  да се пласира на висока цена поради доказания си  екологичен произход и вкусови качества. Искаме нашето земеделие да процъфтява ,а фермите ни бъдат най-добрите в Европа и дори в света. Искаме да  бъдем пример с производството си както в хранително-вкусовия,така и в текстилния отрасъл. Искаме да  спасим българската роза,слънчоглед,памук,пшеница,царевица.Искаме да  бъдем рая на Земята.Хубавото е че всичко това е съвсем реално,защото го имаме ,трябва само да го пазим и доразвиваме Ние искаме всичко това за нас, за вас,за  децата на България и правим каквото съвестта ни диктува и до колкото можем. А вие?

 Да кажем заедно НЕ  на  генно изродените организми и храни в нашата свидна БЪЛГАРИЯ
Ние вярваме,че изключително силния български дух оцелял през вековете и дал толкова много на цялото човечество  ще се прояви и сега.

Фондация"Да отключим себе си"                                               

„Светът според Монсанто” можете да изтеглите от този линк:

http://www.zamunda.net/details.php?id=137946&hit=1

 
Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzemia
Категория: Политика
Прочетен: 1106461
Постинги: 381
Коментари: 1058
Гласове: 1821