Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Онлайн радио Словото на Учителя Беинса Дуно
2. Словото на Учителя Беинса Дуно
3. bgzemia в YouTube
4. Иванчовски правопис- как да сложим небесния знак ят и голям юс на клавиатурата си
5. Националенъ светогледъ
6. Масово пробуждане по света за вредите от ваксините
7. Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка
8. Духовна Свобода
9. Порталът към съзнателен живот
10. Небесният знак на България-Силва Дончева
11. САЩ се опитва да наложи забрана на етикетите ГМО
12. Мръсна пропаганда-Отказът от ваксините уж застрашавал здравето
13. Как да предпазим децата си от "осакатяването" на образователната система
14. "Кодекса за храните" против населението на Земята
15. Билкови рецепти-1част
16. Билкови рецепти-2част
17. Опасност за билките и билколечението
18. Хомеопатия
19. Световна конспирация срещу здравето
20. Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите
21. Що е то “задължително” и що е “образователна система”
22. Фармафия = мизерия, зарази и грешни дози
23. Конспирация на НАТО-облъчват ни
24. Петиция против задължителните ваксини
25. Ваксините- информиран избор
26. ГМО е вредно,кой твърди,че не е?
27. Внимание-инплантиране на чипове с ваксините
28. Ваксините носят само вреди
29. Българска Национална Патриотична Телевизия- храна за духа и извисяването на българина
Постинг
12.02.2010 23:00 - Д-р Диди Баев отвръща на лъжите на посланика на САЩ в България
Автор: bgzemia Категория: Политика   
Прочетен: 4373 Коментари: 13 Гласове:
3

Последна промяна: 14.02.2010 00:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ОТВОРЕНО ПИСМО

До Президента на Република България
До Министър председателя на Република България
До Председателя на Народното Събрание на Република България
До Българското правителство
До Народните представители
До Всички Български политически партии
До Всички Български граждани
До Главния редактор на вестник „СЕГА”, г-жа Теодора Пеева
До Посолството на САЩ в Република България

Уважаеми дами и господа, уважаеми журналисти от в. „Сега”, уважаеми сънародници, уважаема г-жо Пеева,

Възмутени сме от статията „Един различен поглед върху биотехнологиите в земеделието” публикувана във вестник “Сега”, с автор посланика на САЩ в България, г-н Джеймс Б. Уорлик. Тази статия е груба намеса във вътрешните работи на България.

„Днес България има възможност да се присъедини към другите страни в Европейския съюз в одобряването на земеделски култури, подобрени с помощта на съвременната наука. Не бива да се допусне тази възможност да бъде пропусната поради дезинформация и необосновани страхове. “

Дезинформацията е в основата на тази статия и дезинформатора е автора й. Тази публикация е и много зле скроена реклама на ГМО и ГМХ. От написаното става ясно, че автора няма понятие от това, за което говори. Статията е съставена от дезинформация и нагли лъжи.  Това едва ли е съвместимо с работата на един посланик? Нещо повече, един посланик в никакъв случай не може и не бива да си навира носа във вътрешните дела на една суверенна страна! България е суверенна страна и член на ЕС. Посланикът на САЩ може би е зле информиран, че България е техен щат. За щастие не е и никога няма да бъде.

По нататък в статията автора ни поучава:

„Става въпрос за храни, произведени на основата на модерните биотехнологии. Тези продукти са същите безопасни, висококачествени храни, с които американците се хранят всеки ден през последните 13 години.”

Модерни биотехнологии е много широко понятие. Става дума за храни произведени на основата на груба намеса в биологията на видовете. Става дума за несъвършенна технология. Става дума за технологията на правене на пари за сметка здравето на хората и съсипването на околната среда. Това, че тези продукти са „безопасни”, „висококачествени храни” е толкова вярно колкото твърдението, че САЩ се намират в Африка. Истина е, че американците се хранят с тези „биотехнологични” боклуци през последните 13 години за тяхно нещастие. И за съжаление все по-малко възможности имат да ядат истинска природна храна, с която хората са еволюирали хиляди години.

Следващата рогата лъжа е:

„Тези храни не са имали никакъв отрицателен ефект върху здравето на американците. И това, може би, е добре известно.”

Не, това не е известно. Известно е друго! Известно е, че са имали отрицателен ефект върху здравето на американците:
http://www.raw-wisdom.com/50harmful.

Нахалството на автора продължава с:

„Но съществените предимства на биотехнологиите, които са по-малко известни и по-зле разбрани, са осигуряването на храна за хората, страдащи от недохранване, и опазването на природната среда.”

Хората страдащи от недохранване страдат не от липса на храна. Страдат от това, че храните не стигат до тях, защото не могат да ги платят. Защото „радетелите за изхранването” на бедните, не печелят от тях! Печелят само, когато ги ползват безплатно като примери „за добрите си намерения” . И за какво опазване на природната среда става дума, когато през 2004 година бяха публикувани официални данни за генетично замърсяване в страната, чийто представител е:
http://www.ucsusa.org/food_and_agriculture/science_and_impacts/impacts_genetic_engineering/gone-to-seed.html

Поради тази манипулативна статия, поради лъжите и дезинформацията поднесена на българските читатели, поради действия несъвместми с действията на дипломат от такъв ранг, настояваме пред Българското правителство, Народното събрание и Външно министерство, този посланик да бъде незабавно отзован. Ако разбира се българските управници имат достойнството и доблестта да са защитници именно на българските интереси!

Уважаеми г-н Уорлик, не посягайте на българската чиста земя и природа, на българските сортове и култури. Какво земеделие ще се развива в България, може да реши само и единствено народа на България, българските фермери, зърнопроизводители, пчелари, граждани, и българските управници като се вслушат в нас, техните избиратели. Не приемаме такава груба намеса в решаването на българските дела, от които зависи бъдещето на България и националната й сигурност. България я има от хилядолетия и ще я има, докато я има планетата земя. Един посланик пък бил той и на САЩ, е много малък да определя бъдещето на народ с хилядолетна история!

Обръщаме се към Вас г-н Посланик, с настояването да се извините на читателите на вестник „Сега”, както и на целия български народ за грубото вмешателство във въпроси от вътрешно политически характер и то с голяма национална значимост, които могат и трябва да бъдат решени единствено и само от българския народ и управници, без никаква външна намеса и влияния! Настояваме да се извините за тези ваши лъжи и считаме, че най-доброто, което можете да направите като посланик на САЩ в България е, незабавно да се върнете там откъдето сте дошли! В България не сте добре дошли!


Д-р Диди Баев, молекулярен биолог, биохимик, микробиолог

ПОДКРЕПЕНО ОТ:

ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ НА РОДИТЕЛИ И ГРАЖДАНИ

ФЕРМЕР БГ

НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ

НАЦИОНАЛНА НАУЧНА АСОЦИАЦИЯ ПО ПЧЕЛАРСТВО

ФОРУМ НА ВЕСТНИК „СЕГА”

СДРУЖЕНИЕ „ЕСТЕСТВЕНО”

ДОБРОВОЛНА АСОЦИАЦИЯ НА РОДИТЕЛИ

НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС „УСМИХНИ СЕ С МЕН” – РОДИТЕЛИ И ПРИЯТЕЛИ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ

ФОНДАЦИЯ "ДА ОТКЛЮЧИМ СЕБЕ СИ"



Тагове:   САЩ,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. mileidi46 - Bravo!
12.02.2010 23:27
taka trqbva...no az ni6to ne rabrax,sastoq li se tozi protest v4era ili ne...za6to ne e otrzeno nikade,ili az sam propusnala...ima li ne6to poblikuvano??
цитирай
2. tit - Правилно!
13.02.2010 00:32
Всеки, като гражданин и човек може да има свое мнение и да го изразява. Но посланик на друга държава не би следвало да изразява позиция по спорен за обществото ни въпрос, тъй като тя се приема за позиция на страната му. А не мисля, че е редно!

mileidi46, имаше няколко репортажа в новините вчера, на гърба на шоуто "Трактора"!:(
цитирай
3. анонимен - протести
13.02.2010 10:20
Протести имаше в цялата страна,но медиите не ги отразиха както трябва,най-вероятно така им е наредено. Снощи ББ по БНТ заяви,че се е разбрал с протестиращите майки точно за 10 минути и е обещал,че нищо няма да се пипа в закона освен исканията от Брюксел. От изказването следват изводите,че ББ или не е на ясно какво всъщност правят в комисиите и какви мащабни промени заформят с цел пускане в природата на генно изродените организми пък било то и под формата на опитни полета в началото. Второ,че може би се крие отново зад оправданието,че Брюксел иска нещо и може би са в очакване на новто искане като се има предвид че Барозу е за вкарване на ГИО в ЕС. Трето ББ каза"протестиращите майки" което показва,че или не е на ясно,че 93% от българите са против промените в закона и искат пълна забрана или се опитва да омаловажи гражданските искания,защото не само майките ами и всички социални организации много важни от които са фемерите и зърнопроизводителите аа заявили становищата си твърдо против. Закона не само трябва да забранява,но и да гарантира обещетение на засегнатите фермери,както е във Франция- 75000 евро глоба за тови който заразява + 2 години затвор,както е и във Турция и много други страни. Ние всички трябва да се борим не само за чиста България,а за Чиста Европа,защото целта на САЩ е контрол над тази територия и най-лесноя начин да го стори е чрез храната.
Фондация "Да отключим себе си"
цитирай
4. анонимен - Абсолютна истина няма,
13.02.2010 11:13
тъй като и в природата няма абсолютна еднаквост в нищо.
За всяка от страните по спора истината е относителна. Поради което нито може и трябва да се отричат категорично, нито да се приемат категорична ГМО и ГМХ. Проблемът трябва да се провери и реши от международна група на учени, независима от икономически и политически лобита и интереси, субсидирана от ООН при пълна откритост на опити и резултати.
Днес никой не може да ме убеди , че и зад двете становища и виждания не стоят такива интереси на крайно заинтересовани среди и страни. Така че по - спокоъно.
Само безпристрастни опити и то дългогодишни, при спазване стриктно на задължителни норми на безопасност може да се получат достоверни резултати и вземе чак тогава безпристрастно становище.
цитирай
5. bgzemia - такива безпристрастни опити съ...
13.02.2010 14:42
такива безпристрастни опити съществуват и то от много години, ан учени от много високо ниво,различни държави и без икономически интереси. Единствените,които продължават да твърдят,че тези храни и организми са безвредни,че даже и полезни са платените"учени" на заинтересованите компании от САЩ. Именно тяхното мнение е слушано при пускането им в природата ,а това е нередно поради сблъсък на интереси.
цитирай
6. анонимен - А може ли да ми се отговори, например,
14.02.2010 13:12
овцете с така нареченото "медно-червено руно" какво представляват.
Какво представляват новите сортове зърнени продукти и новите породи животни, устойчиви на по-тежки природни условия, непретенциозни и с много по-високи добиви и качества. И не по-малко важно - с намалени разходи на труд, хербициди, храна, вода и пр., което води съответно до по-евтина продукция.
????????????????????

Защо не се протестира срещу тези продукти с променен геном ?
цитирай
7. bgzemia - всичко по реда си
14.02.2010 19:52
много бързаш,всичко по реда си...........ако е генно променяно,а не на основата на естествено кръстосване ще се протестира,сега темата е друга,а и това,че генно изродените семена са по-устойчиви и искат по-малко хербициди е мит,както и че добивите са по-високи и т.н....просто част от зарибяването,а и каква полза ако добива е по-висок,а нямаш правнук примерно????????????? ще ни преседнат добивите,дето така или иначе ние не страдаме от липса на храна,а бедните държави нямат пари за да си купят,не че няма храна на планетта. Изчислено е,че на земята има храна за изхранването на 15 милиардно население,въпросът не е в липсата на храната,а в разпределянето й....като толкова много искат да правят благотворителност просто да заделят американците някой друг процент от военния си бюджет за гладуващите и този проблем ще изчезне за винаги вместо да бълват на никому ненужни бомби
цитирай
8. анонимен - Че то редът им отдавна е минал
14.02.2010 21:08
Десетилетия консумираме Мичурински и Лисенковски "продукти". Къде спят до сега радетелите на "чистата продукция". А знаеш ли действително какво е кръстосване, как се постига, реално какво се подменя и защо се прави.
Защо не се протестира срещу "чистите" месни продукти пълни с геннонемодифицирани рога, копита и кожи и хрущяли. Защо не се правят изследвания за "ефекта" от тяхната повсеместна консумация ?
Всичко започна да ми прилича на Хитлеровата идея за ЗАПАЗВАНЕ НА "чистата арийска раса".
Дано говорещите по проблема си дават сметка, че не само те са специалистии и не са "викащи глави", каквито бяха участниците в протеста.
Някои от тях дори не знаеха точно срещу какво и защо викаха.
Задаваш ли си въпроса от кого , кога и защо започна тази "епична борба" срещу ГМО у нас ?
Няма да е зле да поразровиш и поразмислиш.
НАЙ-ЛЕСНО СЕ ПЛАШАТ И МАНИПУЛИРАТ ХОРА ОТ НЕЩА, КОИТО НЕ ПОЗНАВАТ.
ПОРЕДНА КАМПАНИЯ СЪС СКРИТА КОРИСТ !
цитирай
9. анонимен - има разлика между народен и политически интерес
15.02.2010 10:36
да,има скрита корист,това не го отричам,ако разгледаш внимателно материалите в този блог ще видиш че е писано по този пъпрос,защото ако нямаше задни мисли до сега щяха да се организират париите и да направят закона така както е редно-пълна забрана.Вместо това те се викат колкото да се каже,че са против и си трайкат за да видят какъв диивидент ще изкопчат и това е именно гаврата с народа..Целта на този блог е точно информираност на хората,а не политическа цел. Озадачаващо е примерно защо Партия Зелените не е подкрепила писмото на своя председател,а той говори само от името на сдружението,което представлява. На сайта на Зелените стои една озадачаваща позиция относно заона за ГМО,която на пръв поглед изглежда ясна,но ако се вгледа човек в становището няма нищо категорично...
цитирай
10. анонимен - в исказване 9 става въпрос за пис...
15.02.2010 10:38
в исказване 9 става въпрос за писмото на Йотов
цитирай
11. анонимен - Изхождайки
15.02.2010 11:55
от горенаписаното е пределно ясно, че в момента споровете се водят между глухи и нями. И двете страни сами не са наясно по въпроса на спора, но използват медиите за себеизява.
Сигурно вече усещат, че започват да доскучават и е време да потърсят други теми за "теоретични спорове". Например какво кисело мляко в същност ядем, след като с него не можем да подквасим прясно мляко. Какви са причините за липса на "българското чудо за подквасване" и защо майките вместо да викат срещу нещо, което е ясно, се подвеждат от разни "научни глави" да викат срещу нищото ?
цитирай
12. bgzemia - значи според 11 трябва да се стач...
15.02.2010 14:09
значи според 11 трябва да се стачкува и вика за нещо,което не е на дневен ред,а да оставим закона,който сега се опитват да прекроят според корпоративните чужди интереси,така ли??? Това означава,че ти не си нищо повече от платен или неосведомен провокатор,който щъка из мрежата и изказва мнения ,колкото да има лафосване
цитирай
13. анонимен - Всички хора имат глави
15.02.2010 15:13
Важното е как използват съдържанието им. Още по-важно е има ли гънки мозъчната им кора. И да не предъвква чужди мнения без да се помъчи сам да отсее плявата, или да се поддава само на чисти политически пристрастия.
Едни получават гънките по естествен път, чрез мислене и анализи. Други само чакат някой да ги удари по главата, та белким нещо се нагъне.
Всеки според възможностите на природата му.
Quot capita, tot sensus !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgzemia
Категория: Политика
Прочетен: 1520974
Постинги: 382
Коментари: 1058
Гласове: 1824