Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Онлайн радио Словото на Учителя Беинса Дуно
2. Словото на Учителя Беинса Дуно
3. bgzemia в YouTube
4. Иванчовски правопис- как да сложим небесния знак ят и голям юс на клавиатурата си
5. Националенъ светогледъ
6. Масово пробуждане по света за вредите от ваксините
7. Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка
8. Духовна Свобода
9. Порталът към съзнателен живот
10. Небесният знак на България-Силва Дончева
11. САЩ се опитва да наложи забрана на етикетите ГМО
12. Мръсна пропаганда-Отказът от ваксините уж застрашавал здравето
13. Как да предпазим децата си от "осакатяването" на образователната система
14. "Кодекса за храните" против населението на Земята
15. Билкови рецепти-1част
16. Билкови рецепти-2част
17. Опасност за билките и билколечението
18. Хомеопатия
19. Световна конспирация срещу здравето
20. Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите
21. Що е то “задължително” и що е “образователна система”
22. Фармафия = мизерия, зарази и грешни дози
23. Конспирация на НАТО-облъчват ни
24. Петиция против задължителните ваксини
25. Ваксините- информиран избор
26. ГМО е вредно,кой твърди,че не е?
27. Внимание-инплантиране на чипове с ваксините
28. Ваксините носят само вреди
29. Българска Национална Патриотична Телевизия- храна за духа и извисяването на българина
Постинг
15.02.2010 18:59 - Защо "не на генно изродените организми и храни" -прочети за 1 минута и я ползвай цял живот
Автор: bgzemia Категория: Политика   
Прочетен: 1405 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 15.02.2010 19:03


image Петиция срещу промените в Закона за генетично модифицирани организми (ГМО)

image

10 причини защо не ни трябват генно модифицирани храни

Ефектът на растящите цени на храните сe чувства не само от купувачите, но и от бедните, развиващи се страни. В този контекст генно модифицирани (ГМ) храни се рекламират като средство да се изхрани света. Но това е трик. ГМ храни не само не са ни нужни, а има неопровержими доказателства, че изобщо не ни трябват.

1. ГМ храни няма да разрешат кризата с храната

Доклад на Световната банка от 2008г. заключава, че увеличаващата се продукция на биогориво е главната причина за растящите цени на храните. ГМ гигантът Монсанто лобира най-вече за биогорива – култури, които се отглеждат за горива, а не за храна.  В същото време той извлича огромни печалби от кризата с храната и я използва за ПР възможност за ГМ храните.

  • “ Кризата с климата се използва за реклама на биогоривата , което създаде кризата с храната, а сега кризата с храната съживява  финансите на ГМ индустрията„. — Даниел Хауден, кореспондент в Африка за Индепендент
  • “Циникът в мен смята, че те използват кризата с храната като трамплин за ГМ храните. Разбирам защо го правят, но аргументите, че така ще преустановят световния глад и суша са пълна глупост.“  – Проф.Денис Мърфи, завеждащ отдела по биотехнология в Университета Гламорган, Уелс

2. ГМ храните не увеличават реколтите

Въпреки обещанията, ГМ храните не са увеличили реколтите. Напротив, най-разпространената ГМ култура- соята отчита намалени реколти.

  • “Да сме наясно. До днес, 2008 година няма ГМ култура с увеличена реколта, няма и ГМ култури, които са по-издръжливи на суши, намляват замърсяването от торовете или спасяват почвите.“ — Д-р Дъг Гуриан- Шерман, бивш биотехнолог към Американската агенция за защита на околната среда и съветник в американското правителство по храните и лекарствата

3. ГМ култури увеличават употребата на пестициди, а не ги намаляват според статистиката в САЩ

  • “Обещанието е, че по-малко химикали ще се използват. Това не е истина.“ — Бил Кристинсон, Президент на Американската национална фамилна фермерска асоциация.

4. Има по-добри начини да се изхрани света

Огромно и важно изследване на ООН, Световната Банка, от 400 учени, прието от 58 страни, заключава, че ГМ храните не помагат на глобалното селско стопанство и не спомагат за премахването на глада и бедността. Има по-добри алтернативи.

5. Други фермерски технологии имат повече успех

Органични методи за борба с насекомите и паразитите са доказано високо ефективни, особено в развиващите се страни. Други технологии като Асистирана селекция се очаква да увеличат продуктивността на глобално ниво и то безопасно.

  • “Тихата революция в картографирането на гените ни помага да разбираме културите по-добре. Ще има огромен ефект в агрикултурата.“ Проф. Джон Снейп, началник на отдела по генетика на културите, Център Джон Иннес

6. ГМ храните не са безопасни за консумация

Генетичната модификация е груба и неточна методика за внасяне на чужд генетичен материал (от вируси, бактерии) в култури, това има непредсказуеми последствия. Няма изследвания за безопасността им или те са малко и винаги показват опасности за здравето. Има само един непълен тест с хора.

  • “Имаме много мощна технология, която бързо се въвежда, но никой не мисли за последствията“ — Д-р Сузан Вюртеле, Американската агенция за защита на околната среда, токсиколог.

7. Тайно се дават ГМ храни на селскостопански животни, без съгласието на консуматорите

Месото, яйцата, сиренето, млякото от такива животни се внасят в Европа без изискване да има предупреждение върху етикетите им. Ефектът от ГМ храните е негативен за здравето на животните, следва да е така и за хората, консумиращи продуктите им.

8. Никой не следи за ефекта на ГМ храните върху здравето

Смята се, че в САЩ тези храни се ядат от години, но никой не следи ефекта им върху здравето на хората. Трансмазнините — предишни модерни храни се оказа след години, че са причина за милиони смъртни случаи.

9. ГМ и не ГМ култури не могат да съществуват отделно

Контаминацията на органичните култури с ГМ култури се увеличава. Незаконно засаден ГМ ориз е замърсил нормални посиви на ориз в Америка, в канада органичната реколта от рапица е била унищожена. В Испания същото е станало със замърсяването на органичните семена от ГМ семена и заключението на изследване в тази област е било, че разграничаването им е невъзможно.

Времето е дошло да се избере между ГМ храни или органичните храни.

  • “Ако на някои хора се разреши да култивират, продава и консумират ГМ  храни, скоро никой няма да може да избира чисти храни, чиста биосфера. Веднъж ако се въведат, както зайците в Австралия, ситуацията е необратима.“ — Роджър Левет, специалист по устойчиво развитие

10. Не можем да се доверим на ГМ компании

Големите ГМ фирми имат ужасна история с токсини замърсявания и измами. ГМ храните им дават патенти и монопол в сферата на хранителната индустрия, затова са изгодни за тях. Те преследват фермери за „кражби“ на патентовани семена, дори, когато тези семена са пръснати от вятъра или от насекоми.

  • “Фермерите са съдени, че имат ГМ семена в полетата си, които не са купили, не искат и не използват, нито продават.“ — Том Уайли, фермер от Северна Дакота

за→ Бългатия чиста от ГМО
Да кажем заедно "НЕ НА ГЕННО ИЗРОДЕНИТЕ ОРГАНИЗМИ В БЪЛГАРИЯ"




Тагове:   минута,   не,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. tomcat - НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, ...
15.02.2010 20:43
НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ,не на всичко идващо от престъпният глобалистки елит и техният нов световен ред ,не на плановете им да ни отровят и превърнат в зомбита и слуги.Аз съм свободен човек част от божественото сътворение и ви казвам НЕ НА ВАШАТА ГЕННОМОДИФИЦИРАНА ПОМИЯ , НЕ НА ЛЪЖИТЕ ВИ !ИСТИНАТА ВИНАГИ ИЗЛИЗА НАЯВЕ!!
цитирай
2. bgzemia - споко бе човек, ще ти стане нещо на ...
15.02.2010 20:53
споко бе човек,ще ти стане нещо на сърцето :-)))))))))по-добре вземи разпрати малко информация насам натам да изразходиш напрежението :-))))))))) я прочети отворените писма на Диди Баев и Йотов да се нахъсиш още малко :-))))
цитирай
3. анонимен - Не ми е ясно само едно
16.02.2010 09:06
кой от пътуващите в рейса е автора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgzemia
Категория: Политика
Прочетен: 1520887
Постинги: 382
Коментари: 1058
Гласове: 1824