Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Онлайн радио Словото на Учителя Беинса Дуно
2. Словото на Учителя Беинса Дуно
3. bgzemia в YouTube
4. Иванчовски правопис- как да сложим небесния знак ят и голям юс на клавиатурата си
5. Националенъ светогледъ
6. Масово пробуждане по света за вредите от ваксините
7. Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка
8. Духовна Свобода
9. Порталът към съзнателен живот
10. Небесният знак на България-Силва Дончева
11. САЩ се опитва да наложи забрана на етикетите ГМО
12. Мръсна пропаганда-Отказът от ваксините уж застрашавал здравето
13. Как да предпазим децата си от "осакатяването" на образователната система
14. "Кодекса за храните" против населението на Земята
15. Билкови рецепти-1част
16. Билкови рецепти-2част
17. Опасност за билките и билколечението
18. Хомеопатия
19. Световна конспирация срещу здравето
20. Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите
21. Що е то “задължително” и що е “образователна система”
22. Фармафия = мизерия, зарази и грешни дози
23. Конспирация на НАТО-облъчват ни
24. Петиция против задължителните ваксини
25. Ваксините- информиран избор
26. ГМО е вредно,кой твърди,че не е?
27. Внимание-инплантиране на чипове с ваксините
28. Ваксините носят само вреди
29. Българска Национална Патриотична Телевизия- храна за духа и извисяването на българина
Постинг
12.03.2010 16:17 - "ПРОТАКАНЕТО НЯМА ДА ВИ СПАСИ,ПРОСТО НЯМА ДА ВИ СПАСИ" заяви Цачева
Автор: bgzemia Категория: Политика   
Прочетен: 4652 Коментари: 7 Гласове:
10

Последна промяна: 01.10.2011 16:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

От месеци сме си зарязали работата да следим техните нагли номера и да ни се каже,че нямало да се спасим,както и Бузек същото се опита да ни набие в упоритете български глави- че няма да успеем в тази битка с ГМО(ГИО)Един вид да си седим кротко и да не им усложняваме демоничната задача. Каква свръх-наглост!!!
Та ето какво става до тук. На кратко БСП са против,а почти липсват в залата. ДПС са против,а на заседанията на комисията ,точно когато не трябва гласуват с "въздържал се" Като цяло бяха на ръба на квотата.Въпросите на Корумбашев не са съвсем  в целта като дали  има разрешителни за освобождаване в околната среда и работа в лабораторни условия,вместо да пита направо за  разрешителните за отглеждане на генно изродени растения.Добре известно е вече,че умишлено са заложени други тълкования на понятието "освобождаване в околната среда"и то  не включва отглеждането,а са го прехвърлили към понятието "пускане на пазара". Божинов направи много добро  изказване, в крак с истината пред Фокус по повод каскадното поведение по проектоакона от страна на ГЕРБ. Един от върховете в непрофесионалното им поведение  е неспазването на процедурата,а именно ,че се разделиха на две групи и проектозакона до като се разглежда в комисията в една зала то в същото време се гласува от депутатите в другата зала,а всъщност от разглеждането в комисията до гласуването би трябвало да има минимум 24 часа.Тичат от зала в зала като подпалени,кой знае какво им се пече на ....ако не вкарат заразата,Да,ама на нас пък какво ще ни се опече ако го допуснем!!!Това е абсолютна свинщина и показва,че с цената на всичко се опитват да ни прецакат. Върхът на изцепките ,който показва много точно позицията на управляващите е супер-супер наглото изказване на Ц.Цачева по повод на коментар за безотговорното им управление- "Протакането няма да ви спаси,просто НЯМА ДА ВИ СПАСИ" Всички присъстващи са протресени и гледат втрещено.Това недвусмислено показва,че те с всички средства се мъчат да ни натресат отровата и са готови на всичко за да спечелят,а ние да загубим. Това е продължението на думите на Бузек ,че няма да успеем да се преборим с ГМО(ГИО).
Ето изказването на Божинов пред Фокус,а след него съобщението до медиите и според публикациите ще можете да се ориентирате кой защитава интереса на обикновените хора и кой на управляващите. Нека стане ясно,че
НЕ ИСКАМЕ ГЕННО ИЗРОДЕНИ ОРГАНИЗМИ,РАСТЕНИЯ,ЖИВОТНИ И НЯМА ДА ОТСТЪПИМ
Георги Божинов: Имаме интерес да запазим българските култури от генни изменения
12 март 2010 | 08:17 | Агенция "Фокус"
Начало / Народно събрание
София. България ще има огромна стопанска и икономическа изгода, ако в закон за генетично модифицираните организми (ГМО) се запише, че не могат да се провеждат дори и полеви опити с българската роза, с тютюна, с лозата, с овошките, със зеленчуците и пшеницата. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” депутатът от Коалиция за България Георги Божинов, член на Комисията по околна среда и води в Народното събрание.
„Това ще означава, че когато българският производител заяви, че той предлага свои продукти, че не само не предлага ГМО, но и че те не са били и в съжителство с генни мутанти и това ще бъде една цена и едно ниво. Това ще бъде едно основание на потребителя да избере българското в неговия ресторант, на неговия щанд, на неговия пазар и на световните пазари. Освен всичките страхове, които са основателни или не, ние трябва да осъзнаем, че имаме интерес да запазим традиционните български култури на този етап за определено време от генни изменения, от съжителство с тези генни мутанти и да получим своите икономически дивиденти”, каза Георги Божинов.
Според депутата законопроектът е минал през Министерски съвет без да отговаря на предизборните намерение и обещания на ГЕРБ, а това е голям политически въпрос.
„Не може да си заявил своята програма, че си за биологично земеделие и за зелена България, и да вкарваш диаметрално противоположен закон по своята същност и министърът да казва, че не е политик.
Когато срещнаха съпротивата на опозицията и на НПО-тата, от ГЕРБ започнаха и не до там обосновани редакции на закона, които доведоха до това да имаме приет от мнозинството законопроект, да има заявление на премиера, че с тези текстове не може да има отглеждане на ГМО, и в крайна сметка да стане ясно, че текстовете не вършат никаква работа и да почваме през нощта да мислим нови текстове. Така сериозни неща не се правят. Сега ни е срам да признаем, че е най-добре да приемем предложението на депутатите да отпадне предложението за отмяна на членовете 79 и 80 да си останат двата стари текста и да изпълним единствено изискванията на Европейския съюз от 19 април миналата година, които са претенции само за затягане на работата в регулирани условия. Претенциите, с които бяха направени другите изменения в закона, са неоснователни, ненужни и доведоха до цялата тази бъркотия”, посочи още Георги Божинов.

СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ

Уважаеми представители на медиите,

Можете ли да си спомните кога за последен път само в рамките на три месеца сте станали свидетели на пет граждански протести по един и същи повод? Със сигурност не е било скоро. В събота заедно ще намерим отговор на следните въпроси:

•   Какво събра на едно място българските майки, еколози, пчелари, готвачи?
•   Защо за пети пореден път само за три месеца има граждански протест срещу една и съща управленческа идея?
•   Спази ли си премиерът Бойко Борисов обещанието, дадено пред българските майки, и да опази България от ГМО дори с цената на санкции?
•   Защо предложените до този момент тексове в Закона не гарантират, че дори в зоната НАТУРА 2000 няма да има ГМО?
•   Какви са прословутите ГМО-мартеници и има ли лек срещу „Монсантовски бяс”?  

За да научите отговорите на тези въпроси, заповядайте на:

ПРОТЕСТ
“Родолюбци за чиста от ГМО България”.

13 март 2010 г., събота
11:00-13:00 часа
в градинката зад Народното събрание


Протестът се организира от инициативен комитет на родители и граждани и се подкрепя от редица неправителствени организации. С възрожденски и други традиционни български песни ще почетем нашата хубава и чиста земя. Ще закачим мартеници за здраве и плодородие – на дръвчетата, на граждани и на вас – представителите на четвъртата власт!

Въпреки обещанието на Бойко Борисов за “ГМО - само в лабораториите” ние продължаваме да протестираме, защото:

•   В петък станахме свидетели на поредния фарс. Депутатите от ГЕРБ нарушиха закона за Народното събрание. Те гледаха един и същ законопроект едновременно в комисия, и в зала! От бързане да приемат един Закон, който не гарантира волята на народа – България, свободна от ГМО.
•   В същото време от парламентарната трибуна Цецка Цачева заяви: Няма да ви спаси протакането, просто няма да ви спаси!



•   в сегашния вариант Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за генетично модифицираните организми позволява отглеждането на двата одобрени в ЕС ГМ-хибрида - царевицата МОN810 и картофа “Амфлора”, дори и в зоните от националната екологична мрежа Натура 2000. Настояваме управляващите незабавно да въведат предпазна клауза за забрана на посочените видове ГМО.

•   в законопроекта отпада забраната за полеви опити с генетично модифицирани пшеница, лоза, маслодайна роза, тютюн, овошки и зеленчуци, съществуваща в досега действащия закон. Категорично настояваме тази забрана да се запази!

Категорично заявяваме, че няма да отстъпим от законното си право на чиста храна и природа, което е гарантирано и от Конституцията. Ако народните представители за пореден път откажат да се вслушат във волята на 80% от българския народ, ще се възползваме от всички предвидени в законите протестни действия.


Бележки за редактора:

Генетично модифицирани организми (ГМО): По дефиниция на Закона за ГМО и европейските директиви "генетично модифициран организъм" е организъм, включително микроорганизъм, в който генетичният материал е бил променен по начин, който не настъпва естествено при чифтосване и/или естествена рекомбинация. В това понятие не се включва човешкият организъм.

Законът за ГМО: Първият Закон за генетично модифицираните организми в България е приет през 2005 г. Дотогава почти няма регулация по отношение на освобождаване на ГМО в околната среда, прилага се само наредба, която не налага сериозни ограничения върху дейността. Законът бе рестриктивен, в сравнение с други подобни закони в ЕС. Новите промени в закона бяха приети на първо четене на 13-и януари 2010 г. Законопроектът бе приет с 89 гласа „за”; 36 гласа „против” и 1 „въздържал се”.




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. ellitto - даваите
12.03.2010 16:42
да деистваме 4е няма време !!!
цитирай
2. анонимен - ЗА ГАРГИТЕ
13.03.2010 09:08
С какво са толкова обвързани тези наши"представители", депутатите ни, че така настойчиво, наистина като в паника, бързат да приемат законите в полза на ГМО? Защо изобщо не искат да чуят, че над 90% от хората в държавата настояват да се забранят опитите с традиционните култури, с които България е отдавна и широко известна? Та кой ще купи нашето ГМО-розово масло, за да го ползва за козметични или медицински нужди, кой ще пие хубавите ни вина? Няма да продължавам, защото ВСИЧКИ политици отлично знаят какви ще са последиците- абсолютно неизгодни за страната ни. Пред камерите до един отричат да са привърженици на измененията в закона, а в заседателната зала решават друго. Знаем, че са лицемерни, но защо са и подли? Поне министър-председателят ни, който напоследък ходи като мрачен облак, да излезе пред народа и подробно да обясни : ЗАЩО? Какво толкова са им обещали, с какво са ги задължили от големите корпорации? Той трябва да знае, че българският народ като един ще застане зад идеята, че е по-добре да ни е трудно, да сме бедни, но с надеждата, че ако се обединим и направим както жертви, така и усилия, ще успеем да излезем от кризата. Но ако съсипем земята си/ всички вече разбраха, че един път навлезли, ГМО растенията се разпространяват светкавично/, бъдеще за нас няма! И още един път : Какво е това, което е по-страшно от разпространението на ГМО, та депутатите ни се държат като подплашени гарги?
цитирай
3. анонимен - deputati -licemeri i strahlivci
13.03.2010 09:14
Edno obeshtavt pred radio,tv ,a drugo glasuvat
цитирай
4. анонимен - Национална отговорност
13.03.2010 09:25
Нашите народни избранници ,тази представителна извадка на обществото ни ,така се вълнуват от закона за ГМО и реакциите от него ,че във вчерашния ден бяха точно 90 човека в залата за гласуване .
цитирай
5. анонимен - По НАГЛИ от ГЕРБ и ДСБ НЯМА!!! Новата ...
13.03.2010 09:45
По НАГЛИ от ГЕРБ и ДСБ НЯМА!!! Новата Тройна коалиция - Герб, ДСБ и Атака са супер нахални, не търпят чуждо мнение и са проводник на американските интереси в България,само това ще ви кажа, всеки ден го доказват!!!!!!! На Костов или Цачева не им пука за майките, за децата им, за младите хора, за пенсионерите и така нат. те им пука да лансират това за което им плащат чуждите, западни компании.
цитирай
6. анонимен - А междр г-н Президента вчера нап...
13.03.2010 09:48
А междр г-н Президента вчера направи постъпка на патриотизъм, която никой политик не е правил за 20 години! Каза, че ще направи РЕФЕРЕНДУМ за или против ГМО, ако му отхвърлят ветото! Точно г-н Президент, нека народа посочи на управляващите истината, не искаме американските отрови да ядат нашите деца или пък ние и после да нямаме деца. Тези нагалци простоооо как може да увеличават всичко, да създават нови данъци, да облагат така населението и да ни дават отровите на американските компании. ПРОДАЖНИЦИ СТЕ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НАЧЕЛО С ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ ВИ - ЦЕЦКА!!!!!!!!!
цитирай
7. анонимен - Президентът и референдумът
13.03.2010 10:40
Не е лошо да има референдум. Между другото, анонимен №6, точно постъпката на г-н президента е пример за популизъм в най-чист вид. Замисляте ли се къде бяха другарите му от БСП вчера, когато се разглеждаше въпросът за ГМО в Народното събрание? Къде се скриха? Нали са много, ама много "против"? Ако всички депутати от различните партии, които се изредиха в телевизиите да ни убеждават колко лошо ще е, ако се приемат измененията във въпросния закон, бяха в залата и гласуваха твърдо против, както очаквахме от тях, вече нямаше да съществува проблемът. И изобщо нашите народни представители, които изпратихме да получават големи заплати, но и да отстояват правата ни, се държат като в поговорката: "КАТО СИ ПЕЕШ, ПЕНКЕ ЛЕ, КОЙ ЛИ ТЕ СЛУША?"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgzemia
Категория: Политика
Прочетен: 1515870
Постинги: 382
Коментари: 1058
Гласове: 1824