Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Онлайн радио Словото на Учителя Беинса Дуно
2. Словото на Учителя Беинса Дуно
3. bgzemia в YouTube
4. Иванчовски правопис- как да сложим небесния знак ят и голям юс на клавиатурата си
5. Националенъ светогледъ
6. Масово пробуждане по света за вредите от ваксините
7. Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка
8. Духовна Свобода
9. Порталът към съзнателен живот
10. Небесният знак на България-Силва Дончева
11. САЩ се опитва да наложи забрана на етикетите ГМО
12. Мръсна пропаганда-Отказът от ваксините уж застрашавал здравето
13. Как да предпазим децата си от "осакатяването" на образователната система
14. "Кодекса за храните" против населението на Земята
15. Билкови рецепти-1част
16. Билкови рецепти-2част
17. Опасност за билките и билколечението
18. Хомеопатия
19. Световна конспирация срещу здравето
20. Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите
21. Що е то “задължително” и що е “образователна система”
22. Фармафия = мизерия, зарази и грешни дози
23. Конспирация на НАТО-облъчват ни
24. Петиция против задължителните ваксини
25. Ваксините- информиран избор
26. ГМО е вредно,кой твърди,че не е?
27. Внимание-инплантиране на чипове с ваксините
28. Ваксините носят само вреди
29. Българска Национална Патриотична Телевизия- храна за духа и извисяването на българина
Постинг
29.04.2010 20:39 - ГМО-продуктите унищожават човечеството,резултати от първото независимо изследване в Русия.
Автор: bgzemia Категория: Политика   
Прочетен: 3246 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 01.10.2011 16:24


Проверката на ГМО доведе до безплодие - резултат от изследване на Общонационалната асоциация по генетична безопасност-Русия

Хамстери, които са били хранени с разрешената в Русия трасгенна соя, спряха да се размножават.
Вчера бяха огласени сензационни изследвания на руските учени, които доказаха вреда от генетично модифицираните организми (ГМО) върху млекопитаещи. Две години хамстерите на Кемпбел са били хранени с трансгенна соя. Същият соев фураж активно се използва в Русия за хранене на стопански животни. Още повече – тази линия на соя (40-3-2) е разрешена и като храна за хора. Сега вече е ясно, как може да свърши това: при животните се забеляза изоставане в растежа и сериозно намаляване на репродуктивни функции – такова, че да се получи трето поколение беше невъзможно. Изследванията, проведени от Международната асоциация за генетичната безопасност (ОАГБ) съвместно с Институт за проблеми на екологията и еволюцията «Северцов» РАН през 2008 – 2010 години е фактически пръв независим опит за изучаване на влиянието на ГМО върху млекопитаещи в Русия. В днешното време това е истински подвиг: производителите на ГМ-храни се опитват да недопускат подобни изследвания – нито в Русия, нито в чужбина. И дори не признават изследванията, проведени без тяхното разрешения. Нито един не се е съгласил да представи на учените материал за изследване (ГМ-соя), въпреки че преговорите се провеждали в течение една години. В крайна сметка учените са закупили в краснодарските стопански дворове образци от храни, на които е било написано «не съдържат ГМО». След проверка се оказало, че все пак съдържат трансгени. Именно тях са използвали при експеримента, благодарение на който сега е очевидно, четрансгенната храна е опасна и може да доведе до съществено намаляване, ако не и измиране на руснаците.


— Ние доказахме негативното влияние на ГМ-храни върху репродуктивните функции и здравето на лабораторни животни – казва главата на ОАГБ Русия, известният биолог Александр Баранов. 

— При животните е забелязано изоставане при растежа и развитие, тяхното потомство беше малобройно, с преобладаване на женските индивиди, при второто поколение децата бяха още по-малко или изобщо липсваха. Третото поколение не се получи – разказва заместник директор ИПЭиЭ РАН д.б.н. Алексей Суров. – Беше забелязано значително намаляване на репродуктивната фукция, особено при мъжките индивиди.
Още един странен ефект е бил забелязан при лабораторните животни, който за сега не се свързва с ГМО – в устата на някои хамстери имало косми. Но основният негативен фактор, който Баранов нарича «забрана за размножаване», не се поставя под съмнение. Това, което притеснява, е че в Русия вече се наброяват повече от 5 милиона базплодни двойки и тяхното количество расте с всяка година. Когато негативното влияние на ГМО върху здравето на човека се подтвърди, може да е прекалено късно. Затова учените отново се обръщат към руските власти с предложение да се въведе мораториум на 17 ГМ-линии на 5 сорта растения, официално разрешени за употреба в Русия, докато тяхната пълна безопасност не бъде доказана. Беше огласено и отворено обръщение към ръководителя на работна група по създаване на иновационен цънтър в Сколков Владислав Сурков с предложение за развитие в «Кремниевата долина» на проект «Безопасни генетически технологии», в рамките на който ще може да се изучи влиянието на ГМО в други изследвания. Между другото, данните на експеримента на руските учени почти точно съвпадат с данните на изследванията на учените от Франция и Австрия. След като във Франция беше доказано вредното влияние на ГМ-царевица за млекопитаещи, беше веднага забранено производството и продажбата й.Ние можем само да мечтаем да това – обикновено, всички обръщения на учените остават без отговор...
"ГМО-продуктите-обикновен фашизъм"
1. Индия се отказа от хуманитарна помощ на САЩ с ГМ продукти на стойност  $100 млн. в год.
2. Китай забрани продажбата на вътрешния пазар на ГМ,но изнасят.
3. Не използват  ГМ-продуки Словения, Австрия, Гърция, Франция, Люксембург, Великобритания.
4. Във  Великобритании обезателно се маркират ГМ продуктите даже в менюто в ресторанта.
5. Италия не ползва трансгенни семена....и т.н.

А НА НАС В БЪЛГАРИЯ НИ ПОВТАРЯТ,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ОГРАНИЧАВАМЕ  ДВИЖЕНИЕТО НА СТОКИТЕ
цялостното изследване


  Мнения на лидерите
 
   
   
Коментар на Президента на Русия Д.А. Медведев по повод качеството на хранителните продукти.
На 8 юли 2008 година, в рамките на самита G8, който се проведе в Япония на въпроса каква кухня най-много му харесва, Дмитрий Медведев отговорил:

«Аз харесвам добрата кухня. Това е и нашата, която е добре приготвена. И японската е вкусна, и европейската, най-важно е – да е приготвена качествено. Да има хубави продукти, а не генно-модифицираните».



   
   
  Комментар на Президента на Русия 2000 — 2008 гг. В.В. Путин към предложението на неправителствените организации по повод генетично модифицираните организми и хранителни продукти. «Много съм щастлив, че днес се намирам сред своите съмишленици. Говоря това без всякакво преувелчение – каза Президентът, обръщайки с коментар към резолюцията представена от участниците на седмата кръгла маса «ГМО – едно от предизвикателствата на 21 век».

«Един от проблемите, с който сега се сблъскахе при преговорите за присъединяване към ВТО(световна търговкса организация), е в това, че ни карат да се откажем от правото си да информираме собственото си население за продукти, които са получени с помощта на генната инженерия. Някои страни, с които в момента водим (приключваме) преговори, ни поставят едно от много важно изискване -да се откажем от информиране на населението за ГМ продуктите. Сигурно се досещате, кои са тези страни... Но ние все пак ще настояваме за прилагането на тези норми, които се предлагат от неправителствените огранизации».

Център за Международна Търговия, 04.07.2006, 12.30 
Международен форум на неправителствените организации
«Гражданска осмица 2006» 


« Не се съмнявам, на първо място в това, че можем да се гордеем с ябълки и други селскостопански продукти, които се произвеждат у нас. Не се в това, защото знам, че технологиите у нас, може би не винаги са толкова ефективни, колкото на запада, но те са много по-щадящи по отношение към здравето на потребителите. Ние практически не използваме генната инженерия. И ето че сега знаем, колко проблеми са свързани с това. При нас засега, слава богу, такива проблеми няма».
Президент РФ В.В. ПУТИН 





Гласувай:
6



1. icebarbi - Браво за постинга ! Трябва да се г...
29.04.2010 20:51
Браво за постинга ! Трябва да се говори за тези неща !
цитирай
2. bgzemia - Да, това правим вече 4-ти месец, но ...
29.04.2010 21:12
Да,това правим вече 4-ти месец,но трябва всеки да каже вътре в себе си и гласно,че не желае тази отрова на територията на страната ни и да не се колебае нито за миг ,че това е възможно. Моля разпространявайте информацията за да може повече българи да са информирани. Монсантовците се готвят да ни залеят с информация на тема "полезност на ГМО и защо не можем без него" така,че имайте готовност да чуете какви ли не глупости за полезността на този геноцид също както хитлеристите са убеждавали евреите,че ги водят на баня преди да ги вкарат в газовите каметри.Съжалявам за жестокото сравнение,но е истина,разликата е само,че ГМО е бавнодействаща отрова,която първо ще изпразни джобовете ни по разни безполезни лекарства преди да ни довърши.
цитирай
3. tomcat - Трябва да се отбележи, че ракът и ...
30.04.2010 09:50
Трябва да се отбележи ,че ракът и стерилитета не са странични ефекти от ГМО те са ЦЕЛЕНАСОЧЕНИ такива!
цитирай
4. анонимен - много добро пояснение е направил ...
30.04.2010 13:22
много добро пояснение е направил tomcat,за това предполагам някой материали в този блог са озаглавени НАРОДЪТ срещу СВРЪХ-НАГЛИТЕ. Тревожен е факта,че нашето правителство се е ориентирало към подкрепа на въпросните свръх-нагли .Не можем да се мерим с нашите мижави данъци да им платим онова,което "онези" плащат,за това не ни остава нищо друго освен да се ограмотяваме и да се съпротивляваме на това,което се опитват да ни наложат.Вярвам,че ако сме единни ще успеем.Мълчанието и бездействеието са равни на престъпление. Някой беше казал "лоши хора винаги е имало,но земята ще загине поради милионите безучастни наблюдатели"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgzemia
Категория: Политика
Прочетен: 1515808
Постинги: 382
Коментари: 1058
Гласове: 1824