Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Онлайн радио Словото на Учителя Беинса Дуно
2. Словото на Учителя Беинса Дуно
3. bgzemia в YouTube
4. Иванчовски правопис- как да сложим небесния знак ят и голям юс на клавиатурата си
5. Националенъ светогледъ
6. Масово пробуждане по света за вредите от ваксините
7. Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка
8. Духовна Свобода
9. Порталът към съзнателен живот
10. Небесният знак на България-Силва Дончева
11. САЩ се опитва да наложи забрана на етикетите ГМО
12. Мръсна пропаганда-Отказът от ваксините уж застрашавал здравето
13. Как да предпазим децата си от "осакатяването" на образователната система
14. "Кодекса за храните" против населението на Земята
15. Билкови рецепти-1част
16. Билкови рецепти-2част
17. Опасност за билките и билколечението
18. Хомеопатия
19. Световна конспирация срещу здравето
20. Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите
21. Що е то “задължително” и що е “образователна система”
22. Фармафия = мизерия, зарази и грешни дози
23. Конспирация на НАТО-облъчват ни
24. Петиция против задължителните ваксини
25. Ваксините- информиран избор
26. ГМО е вредно,кой твърди,че не е?
27. Внимание-инплантиране на чипове с ваксините
28. Ваксините носят само вреди
29. Българска Национална Патриотична Телевизия- храна за духа и извисяването на българина
Постинг
04.10.2010 10:13 - Отворено писмо до четвъртата власт в България
Автор: bgzemia Категория: Политика   
Прочетен: 1529 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 01.10.2011 12:40


ОТВОРЕНО ПИСМО
от български интелектуалци

ДО
ЧЕТВЪРТАТА ВЛАСТ
В БЪЛГАРИЯ-
МЕДИИТЕ

Копие до:
Министър - председателя на България – г-н Бойко Борисов
Министъра на образованието, младежта и науката – г-н Сергей Игнатов
Министъра на културата - г-н Вежди Рашидов
Министъра на физическото възпитание и спорта - г-н Свилен Нейков
Министъра на здравеопазването – г-жа Анна – Мария Борисова
Министъра на икономиката, енергетиката и туризма – г-н Трайчо Трайков
Министъра на околната среда и водите - г –жа Нона Караджова
Министъра на вътрешните работи – г-н Цветан Цветанов
Министъра на външните работи – г-н Николай Младенов
Министъра на земеделието и храните - г-н Мирослав Найденов

Копие до:
Предаването „ Нека говорят”, с водещ Росен Петров



ОТНОСНО:

1. В българските преса и медии се изнасят само като бегла информация важни открития (родни и чуждестранни) за българския народ по отношение на неговия произход, както и за ключовото му значение в развитието на европейската култура, без да се изисква от управляващите сериозно преразглеждане на досега официално разпространяваната и предлаганата в учебниците по история информация по този въпрос;
2. Журналисти, представители на национални и частни медии, се притесняват, че ако настояват или представят собствено мнение по подобни и други въпроси, касаещи националните интереси на българския народ, ще бъдат подведени под политическа отговорност, което автоматически изключва наличието на реално свободно журналистическо слово.
3. Липсата на образователни, здравни и културни предавания, адресирани до детската и юношеската аудитория, лишиха вече второ поколение българи от етика, морал, национално самосъзнание, културни и духовни ценности.
4. Липсата на тясна връзка между образованието в училище и източниците на култура, в лицето на галерии, театри, концерти и др., допълниха процеса на духовен упадък сред подрастващите, за които единствените най-близки източници за развлечение се оказаха телевизията и компютрите.
5. Липсата на медийна защита на българската природа подпомогна нейното разрушаване.


УВАЖАЕМИ ЖУРНАЛИСТИ,

Ролята на медиите не е просто само фактологическо публично изнасяне на информация къде какво ще се случи или се е случило, кой какво е казал, НО И предоставяне, пак публично, на обратна информация за същите събития или материали, която Вие би трябвало да съберете и обобщите като мнение от народа. Вие сте посредникът между властта и народа. Ако предлагате информация само от името на управляващите, то тогава влизате в положение на техни слуги и говорители. Ако Ви няма, дали народът ще знае за властта?, дали ще знае, че е дошло време да гласува?, дали ще знае, че някъде е убит някакъв наркобос?, дали ще знае за новата противогрипна ваксина, за увеличаването на тока, водата и т.н., и т.н? Следователно, Вие служите или поне, сте предназначени да служите на НАРОДА. Вие също сте част от народа. Но за разлика от останалата негова част, имате привилегията онова, което кажете, да бъде прието като абсолютно валидно и истинно.


ПОРАДИ ТОВА, НАСТОЯВАМЕ в бъдещите Ви професионални действия да информирате властта- публично, за мнението на народа по представяна от Вас в по-ранен момент информация, както и да виждаме Вашето отношение, а не това на властта, по посочените по-долу проблеми, а именно:


А. НАЦИОНАЛНО САМОСЪЗНАНИЕ:
Отдавна на книжния пазар, както и в електронен вид, се появи литература, която показва доказателства за това, че българската държава и българският народ са с история от няколко хилядолетия. Като допълнение на това се предоставя и информация за резултатите от френологич- ни изследвания на наши и чуждестранни фирми в тази област, които потвърждават от друг ъгъл този факт. Децата трябва да учат това в училище. Те имат правото да знаят кои са, кой е българският род. В противен случай, пред света ще продължаваме да се представяме като народ, който не уважава себе си и следователно не бихме имали право на претенциите да изискваме да бъдем уважавани.
Държавата дължи извинение на всички 310 000 българи от Пиринска македония, които през периода 1946 –
1948 г. пострадаха морално и физически заради опитите за отделяне на Пиринския край и присъединяването му към т.н. Балканска федерация, която за щастие не се сформира.Това трябваше да стане чрез политиката на насилствена македонизация на българското населението в този край на страната ни, от собствените й управници. В резултат на тези действия в паспортите на 270 000 българи до 1970 г. пишеше, че са македонци. Останалите 40 000 сънародници от Пиринско, които не се подчиниха на тази гавра, платиха с живота си.
Българите от Волжка България все още отстояват българското си самосъзнание и се надяват техния вопъл към България да бъде чут от управниците й. Честността към българския народ изисква от държавата България да каже истината, че с декрет на Съветската власт от 27. 05.
1920 г. територията на потомците българи от Волжка България е преименувана в Татарска Автономна Съветска Социалистическа Република ( ТАССР, днес – Татарстан), а нейното коренно население – българи ( волжки българи), съответно насилствено преименувано в татари. Българският национален конгрес в гр. Казан, поддържа българското самосъзнание на нашите национални събратя. А може би на българската държава й е удобно волжките българи да си останат в историята татари и да нямат нищо общо с понятието българи и следователно, да не претендират да са българска общност.
Криворазбраната за българските управляващи идея за „Правата на човека” доведе дотам, че властта развърза ръцете на циганското малцинство за грабежи и престъпления спрямо личността на българите от селата и градовете, както и за престъпления спрямо собствените си деца, изразяващи се в съзнателното им осакатяване и дрогирането на бебетата им с цел просия по улиците и градския транспорт.
- Безотговорността на това малцинство към обществените му задължения и мързелът му не са предмет на понятието „права на човека”. Да претендираш за някакви права, означава, че преди това си  изпълнявал задълженията си спрямо обществото. От няколко години в България се оказва, че само съзнателните трудещи се българи имат задължения, като например, да си плащат тока, докато от същото това задължение е освободено циганското малцинство.
- Не е предмет на „права на човека”, също и безконтролното размножаване на циганското малцинство, заради липсата на воля от страна на държавата за намиране на начини за провеждане на сексуална култура сред него. Безконтролната раждаемост сред циганите се използва от тях за извинение за наличието на бедност, а социалната политика по отношение на осигуряването на финансова помощ – детски надбавки – допълнително ги стимулира към чисто животинско отношение към репродуктивния процес
- Само, когато се изискат равни задължения за всички граждани в България, само тогава може да се изискват и равни права за всички.


Б. ИКОНОНИКА И ПОЛИТИКА
Вестник „Нова Зора” пръв и единствен, още в
1996 г. ( бр. 6 от 15 октомври ), а после и в публикации в следващи години, писа и даде някакви сведения за упорито укриваната от т.н. „електорат” икономическа програма за убийствената социална политика на разорение, бедност, болести и демографско намаляване на българския народ, която трябваше да се осъществи и продължава да се осъществява.
( *
1992 г. –„ Ние изразходваме над 30 000 млд. долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив” - Джеймс Бейкър, държавен секретар на САЩ пред конгреса.
* „ Вие не ни трябвате повече от 4 млн.” – бившата посланичка на САЩ у нас г-жа Ейвис Боулън, относно българското население )

В. ОБРАЗОВАНИЕ
Съвременната образователна политика произвежда удобно за манипулация поколение, заради тътрещата се от години отдавна остаряла, но все още,настояща, образователна система. ТЯ, обаче, НЯМА РЕСУРСА ДА РАЗШИРИ кръгозора на съзнанието на подрастващите.
Образователната система в България се сгромоляса. С всяка изминала година от училище излизат все по- неграмотни българи. Само статистика по този въпрос, изобщо не решава проблема. Учебната програма в началната степен на обучение не дава възможност за разгръщане на целия умствен потенциал у децата, защото не е изградена на базата на творчески подходи и начини за изучаване и пресъздаване на материала. Учебната програма в основното училище не е разпределена равномерно по отношение на надграждане на нови познания на базата на стари. А пришпорването в изучаването на материя, която изисква добра предварителна база, вкарва учениците в състояние на немотивираност за съзнателен учебен процес. Няма достатъчно часове по упражнения в работата с българския език, което да осигури автоматизирането на граматичните правила в езика ни и развитие на истинска богата и културна реч. В резултат на такова обучение от 7г. – 14( 15)г. възраст, последиците са плачевни ( резултатите от матурите и кандидат-студентските изпити след 12 клас).
Липсата на работа по отношение на развитието на творческо мислене, чрез целогодишен контакт с театър, кино, галерии, концерти, дискусии с млади публицисти, актьори и т.н. с учебна цел, както и липсата на хармонична физическа натовареност на младия организъм, предвидено да става в часовете по физическо възпитание, доведоха подрастващото поколение до състояние на превръщане на исконната творческа енергия, дадена на всеки човек, в чисто консуматорско дълбоко материално отношение и поведение. Днешните тийнейджъри са с разюздано сексуално поведение, макар, че все още не се говори открито по този сериозен проблем. Налице са и чисто физиологически видими нарушения в опорно-двигателния апарат на младите организми.
Липсата на изискване и мотивировка да се пише в интернет на кирилица, задълбочи въпросната неграмотност. Освен това, този начин на отношение към езика ни е оскърбление към самите нас като българи.
Глаголицата е изключително важна от историческа и национална гледна точка, следователно би трябвало да й се обърне сериозно внимание в учебния материал.

Г. КУЛТУРА
Най-големият филмов комплекс на Балканите, „ Студия за игрални филми „Бояна”, отдавна за българите и българския пазар е музеен експонат, а за целите на проникване на западната „култура”, е майка – хранилница. Къде отиват завършващите висшето си образование випускници по кинорежисура, актьорско майсторство, кинематография и т.н.? Къде са българските филми по телевизията и по кината? Къде са образователните програми и българските анимационни филми, които трябва да бъдат част от възпитателната работа по отношение на децата и младежите у нас?
Последният вик на реформаторската политика в културата, изразяваща се в сливането на театрите и музикалните институти, е следваща крачка към културна деградация на нацията. Прокламираната финансова реформа е прах в очите, тъй като и за най – деполитизирания човек е ясно, че една държава, която иска да има културен народ, ще търси начини за разширяване на средствата за поддържане на съществуващите и за откриването на нови храмове на театралното и музикално изкуство, а не да намалява съществуващия им брой.
Явното и съзнателното прокарване на „културата” на чалга „псевдо изкуството” и облика на поп-звездата, изваяна от силикон, довърши реализацията на идеята за обезличаване индивидуалността на младия човек и изкарване на преден план на най-низшите инстинкти и консумативни нагласи. Да се достигне до там, че на дипломиращите се 18 годишни момичета се подарява поставянето на силикон в устните и гърдите, не може да се приеме само като на личен свободен избор на личността, защото този избор е съзнателно провокиран и е въпрос на явна политика срещу здравето на бъдещото българско поколение.

Д. ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ
Здравеопазването опази от здраве българското население!
Рекламите на храни и безалкохолни напитки, пълни с оцветители, подсладители, консерванти и ГМО, косвено допринасят за разболяването на българите, защото те въздействат подстрекаващо за закупуването им. Особено е неморално тези рекламни материали да са с участието на деца, защото съвсем е ясно, че са насочени към вкарването на родителите в клопка от собствените им деца и така - принудени да закупуват тези хранителни продукти.
На българското население не се изнася информация за вредите, относно здравето в дългосрочен план на такива храни. В последните години сме свидетели на масова репродуктивна невъзможност при младите семейни двойки. Това ги поставя в принудителна позиция да наливат финанси в световната фармация, ( което всъщност е нейна цел), с надеждата да имат деца. Още по-страшното е, че не се изнася информация и за това, че лекарствата, които приемат, особено жените и процедурите, които се извършват, с цел забременяване, много често водят до смърт, заради голямата концентрация на определени химически съставки.
България е превърната от страна с изключително богато производство на плодове и зеленчуци в страна, поставена на колене, да изкупува вносни бедни на реални хранителни вещества храни. Тъй като качеството на храната е един от решаващите фактори за здраве, то тези храни станаха пряк болестотворен фактор и с това снижиха силно имунитета на населението.
Липсата на държавна политика и на информация за предпазване от вредното излъчване на компютърните кутии, постави българите в позиция на невъзможност за личен избор по отношение на здравето, особено това на децата и бременните жени.
Всяка есен върху българското население се упражнява информационна манипулация, като съзнанието на хората се бомбардира със съобщения за „и тазгодишния” грипен вирус и съответно нуждата от ваксини и запасяване с лекарства. Естествения резултат, който фармацията цели да постигне с това психологическо оръжие, е да оплита все повече хората в мрежата на лекарствения си октопод. Така те са принудени да мислят единствено за физическото си оцеляване, но не и за култура, духовност, свобода. Вирусите постоянно са покрай нас. Имунитетът е този, който ни прави издръжливи и неподатливи на тях, но той не се постига с тъпчене на организма с химии.
В същото време държавата не полага нужните усилия да защитава български открития по отношение на здравеопазването, например открититето на българина Продан Христов с неговото лекарство „АНТИМАЛИГНОЦИТ ( CH23 )” срещу рак., дало втори живот на голям брой хора


Д. ПРИРОДА
През
1952 г. с постановление на МС № 621 планината ВИТОША е обявена за Народен парк с площ 22 725,8 ха. През годините площта й, обявявана за народен парк, ту се намалява, ту се увеличава, за да стигне до днешните 26 606 ха, установени със Заповед на МОС № 82 от 1991 г.
Въпрос:
- Как се строи частен имот в Национален парк?
Това се пита народът, живеещ в София и виждащ как с всяка година се стеснява разстоянието между върховете на Витоша и последната редица постройки. Само свободното журналистическо слово не задава този въпрос на държавата.
На какво заприлича българската Черноморска ивица? Всички виждаме и понасяме нездравословните последици от безумното и безконтролно застрояване там. Но продължава да се мълчи и да не се правят сериозни постъпки за излекуването на българската територия на Черно море.
Природата ни е изключително богата, затова оставяме на Вас, уважаеми журналисти, да издирвате информация за престъпленията спрямо нея и да изисквате от държавата защитата на българската флора и фауна, а с резултатите, после, да запознавате българския народ.



УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ НА СВОБОДНОТО ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО СЛОВО,

ВИЕ можете да защитите правото на България на истински живот, както и честта й пред онези потайни световни политици, които искат нейния крах.
ВИЕ, наред с политиците, сте лицето на държавата, която Ви обучава как да защитавате чрез словото, нейното достойнство и как да представяте нейния облик пред света.
Децата гледат Вашите предавания. Родителите слушат и четат Вашите новини. А извън пределите на България, идеолозите на ликвидацията на народа й и нацията, се радват на овчедушието му, което провокирате и подхранвате с мълчанието си, относно ИСТИНИТЕ.
Огледайте се помежду си и се пребройте колко от вас са истински БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТИ. Ние знаем, че има такива и затова ги подканяме да бъдат по-смели в професията си.

Напомнете на политиците, че са избрани от народа, за да му СЛУЖАТ! Те са положили КЛЕТВА за това, те са избрали тази своя мисия И ОСНОВНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ, а :
- НЕ да ограбват плодовете на труда на поколения свои сънародници, лишавайки ги от най-елементарни средства за оцеляване;
- НЕ да унищожават българската наука, култура, традиции, икономика, здравеопазване, образование, природа;
- НЕ да управляват за свои лични интереси, а за просперитета на българския народ, към който и ВИЕ самите принадлежите.

Дами и Господа журналисти,
Вие сте ЧЕТВЪРТАТА ВЛАСТ, следователно народът има правото да изисква от Вас защита и да изисква дела, с които да допринесете за премахване на целенасочено смачканото му самочувствие от десетилетия и смяната му с реално знание за миналото си; със силата на журналистическото слово да дадете своя дял във възраждането на една Нова България – България на 21-ви век, със силна икономика, силен туризъм, високо духовно общество и културна ценностна ориентация на младото поколение, градивно образование, стабилен обществен и държавен морал.

България - това е всеки от нас!
Каквито сме ние, такава ще е и тя,
такава ще я завещаем и на поколенията си !


С уважение:
Български интелектуалци


29.09.
2010 г.
България



СПРАВКИ:

* Проф. Геза Фехер- унгарски археолог: -“Българите бяха онзи народ, който допринесе най-много за оформянето на цивилизацията на цяла Източна Европа й въвеждането й в културния свят.”
* Проф. Хари Салмaн – Холандия, д-р на философските науки : "It should be aknowledged that there exists a profound connection between Eastern and Western Europe in the area of culture and together with that the role of the Bulgarians in the transfer of new civilization should be highlighted." ("Трябва да се утвърди, че съществува една дълбока връзка между Източна и Западна Европа в областта на културата и заедно с това, ролята на българите в трансфера на новата цивилизация трябва да бъде подчертана ( осветлена)"
* Шигьоши Мацуяма – Япония : “Българската средновековна култура е сред седемте цивилизации в историята на човечеството, играли отговорна роля заради мисията си на свързващо звено между Изтока и Запада.”
* “The twelve-year animal cycle calendar of the Bulgarians which estimates precisely the lenght of the Earth year by measuring the period of the movement of Jancul(Jupiter) around the Sun, is the theoretical basic for the design of a unified calendar of mankind adopted by UNESCO. ( Дванадесет-годишният цикличен животински календар на българите, който точно оценява дължината на годината на Земята чрез измерване на периода на движение на Jancul (Юпитер) около Слънцето, е теоретична основа за разработването на единен календар на човечеството, приета от ЮНЕСКО
* "The beggining and the possibility for the formation and development of the present Balkan nations started with the creation of Danube Bulgaria" ("Началото, както и възможността за формиране и развитие на настоящите балкански народи, започна със създаването на Дунавска България")

*
http://www.youtube.com/watch?v=SKz2wwPK36M&feature=related
*
http://www.youtube.com/watch?v=9VXAlSvYdjc&p=89FC8355BF025F0B&playnext=1&index=51

* „Болгарский Национальньi Конгресс” в гр. Казан, Татарстан,с председател Гусман Зинатович Халилов.
* Закон за българските общности извън Република България
Глава втора
ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ
НА ЛИЦАТА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩНОСТИ
ИЗВЪН РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
(2) Българите, живеещи извън границите на Република България, се ползват с право на закрила от страна на българската държава, която в съответствие с принципите на международното право и международните актове защитава техните права и законни интереси.

*
http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html
* You Tube: Europe deliberately tolerates Gypsies in Bulgaria so they can kill us.
The Untouchables; Neither law nor Constitution applies to Gypsies in Bulgaria
*
http://bolgari.net/istinata_za_bylgariia-f-67.html
http://www.novazora.net/2010/issue23/story_04.html
* Петиция -
http://www.bgpetition.com/knijoven-balgarski/index.html
*

http://www.antimalignocyt.com

 

 




Тагове:   българия,   писмо,   власт,   Отворено,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzemia
Категория: Политика
Прочетен: 1519791
Постинги: 382
Коментари: 1058
Гласове: 1824