Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Онлайн радио Словото на Учителя Беинса Дуно
2. Словото на Учителя Беинса Дуно
3. bgzemia в YouTube
4. Иванчовски правопис- как да сложим небесния знак ят и голям юс на клавиатурата си
5. Националенъ светогледъ
6. Масово пробуждане по света за вредите от ваксините
7. Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка
8. Духовна Свобода
9. Порталът към съзнателен живот
10. Небесният знак на България-Силва Дончева
11. САЩ се опитва да наложи забрана на етикетите ГМО
12. Мръсна пропаганда-Отказът от ваксините уж застрашавал здравето
13. Как да предпазим децата си от "осакатяването" на образователната система
14. "Кодекса за храните" против населението на Земята
15. Билкови рецепти-1част
16. Билкови рецепти-2част
17. Опасност за билките и билколечението
18. Хомеопатия
19. Световна конспирация срещу здравето
20. Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите
21. Що е то “задължително” и що е “образователна система”
22. Фармафия = мизерия, зарази и грешни дози
23. Конспирация на НАТО-облъчват ни
24. Петиция против задължителните ваксини
25. Ваксините- информиран избор
26. ГМО е вредно,кой твърди,че не е?
27. Внимание-инплантиране на чипове с ваксините
28. Ваксините носят само вреди
29. Българска Национална Патриотична Телевизия- храна за духа и извисяването на българина
Постинг
18.11.2010 12:45 - Стъклен дом- хубав филм,но............
Автор: bgzemia Категория: Политика   
Прочетен: 1960 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 12.09.2012 14:00


Пуснах това в сайта на BTV,но тъй като предполагам,че мнението ще бъде премахната реших да го пусна и тук:
Сериалът е супер,много естествено си играят ролите,музиката е много хубава,събитията актуални,но наистина прекалено много негативизъм има .Те всички излязоха убийци,проститутки,крадци,лъжци..........това много американско ми изглежда. Като прибавим и ролята на америк. посланик,който говори на български....много смешно,Камен говори перфектно английски,а си говорят на български , в същото време секретарката Нели му предлага кафе на английски език и пак продължава да говори с Камен на български. Паднах от смях. Той изобщо не чувства езика ни,но пустия му стремеж да покажат в какви перфектни отношения сме с американците и как ето видите ли и езика ни знае човека........ Не ми харесва насаждането на негативизъм в зрителя.Може и реалността да е такава до някъде,но тя в крайна сметка ще бъде такава каквато я създадем първо в мислите си. Този типичен американски подход изобщо не ми харесва и се надявам зрителите да са малко "по-будни"когато гледат,а не просто да съпреживяват на героите. Какво разбират децата когато гледат- че е нормално още преди да си завършил училище да забремениш гаджето си,че е нормално да хукне момичето да прави аборт само,че проститутките са много нежни чувствителни, интелигентни и т.н. и са принудени да проституират,но после всичко е ок, че е нормално на 17 да правиш секс с гаджето си и това са всъщност едни от най-естествените сцени,защото си личи невинността на младите актьори. Не ,че не е така в действителност,но това не е на 100% и тези които се опитват да запазят това изживяване за по-късно им се набива в главата подсъзнателно,че нормалното е друго. Смятам,че сценаристите или не усещат или умишлено отварят врата на американската действителност да влезне бавно и у нас. До къде ще стигнем така? Може би до образование на децата с детско порно
http://www.ivanstame...om/2009/12/711/Ето цитат от статията " Кевин Дженингс е основател на GLSEN – Образователната програма за гейове, лесбийки и хетеросексуални – като сега има власт да обучава всички американски деца… с детско порно – буквално!"следват долнопробни текстове от списъка с препоръчителна литература във въпросната образователна програма GLSEN...
Другото нещо в сериала е празника на Вси Светии с вещиците,призраците и т.н.... Ами че ние си имаме много хубав български празник тогава и той е "Деня на народните будители". Вси Светии не само,че няма връзка с Бѫлгария ,но няма връзка и с православната вѣра и да не говорим,че изобщо няма връзка с вѣрата в Богъ.Напротив,ефектът е точно обратен и то май точно това е целта. Не виждам нищо красиво и оптимистично в грозни маски,демонични духове,вампири и прочие.То голямо рекламиране на празника и чак и адреса на магазина за костюми.... Много е тъжно това.По цял ден турски сериали с набиването на смешен морал и когато има един хубав български филм като Стъклен дом ,който се гледа с интерес веднага вътре проамериканска политика и измислени празници на сатанинските сили в света. Не знам дали модератора на този форум ще остави мнението ми. Прекалено антирекламно за нашите „братя” американците е за да си позвоят да го оставят,но дори един да го прочете и той да е самия модератор на форума си заслужава писането. Обръщам се към сценаристите- не забравяйте,че с работата си сте отговорни за творенето на мисли в хората,а те от своя страна творят бъдещето. Така,че колкото по-позитивни картини създавате и колкото по-пробългарски е филмът ви толкова по-добре за целия народ. Какво ви пречи да използвате силата на екрана за да предизвиквате доброто в зрителя,красивите желания и мисли?Не става въпрос за морализиране,за фалшив или остарял морал,а за предивикване на хубави желания,мечти в младото пококелние,хубав пример за добронамерени отношенията между хората и т.н. Будни бъдете и когато създавате филми и когато ги гледате. Не забравяйте,че това е един много добър начин за манипулиране на съзнанието .
Бѫлгарино събуди се вече!



Тагове:   филм,   Стъклен дом,


Гласувай:
6



1. bgzemia - В последната серия "Стъклен ...
23.11.2010 14:51
В последната серия "Стъклен дом" американския посланик обявява,че е щастлив от обединяването на двата празника -Хелуин и Деня на народните будители и че според поверията се отваряла границата между мъртвите и живите,че това е вечната битка между двата свята и битка между доброто и злото. В същото време Стефан Данаилов обявява откриването на другия МОЛ и казва,че се терзаел за дето не бил често със семейството си и за това е създал МОЛ ,защото искал място където хората да се чувствали като у дома си.
Не виждам нищо хубаво нито в идеята за обединение на празниците (разбирайте обединение на доброто със злото) нито МОЛ да е семеен символ,още повече като знаем кои са собственици на тази верига в действителния живот. Помислете върху идеите,символизмите,прокарани макар и във филм .Явно не е достатъчно да се контролират новините в телевизиите,и филмите вършат "доста добра работа".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgzemia
Категория: Политика
Прочетен: 1518894
Постинги: 382
Коментари: 1058
Гласове: 1824