Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Онлайн радио Словото на Учителя Беинса Дуно
2. Словото на Учителя Беинса Дуно
3. bgzemia в YouTube
4. Иванчовски правопис- как да сложим небесния знак ят и голям юс на клавиатурата си
5. Националенъ светогледъ
6. Масово пробуждане по света за вредите от ваксините
7. Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка
8. Духовна Свобода
9. Порталът към съзнателен живот
10. Небесният знак на България-Силва Дончева
11. САЩ се опитва да наложи забрана на етикетите ГМО
12. Мръсна пропаганда-Отказът от ваксините уж застрашавал здравето
13. Как да предпазим децата си от "осакатяването" на образователната система
14. "Кодекса за храните" против населението на Земята
15. Билкови рецепти-1част
16. Билкови рецепти-2част
17. Опасност за билките и билколечението
18. Хомеопатия
19. Световна конспирация срещу здравето
20. Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите
21. Що е то “задължително” и що е “образователна система”
22. Фармафия = мизерия, зарази и грешни дози
23. Конспирация на НАТО-облъчват ни
24. Петиция против задължителните ваксини
25. Ваксините- информиран избор
26. ГМО е вредно,кой твърди,че не е?
27. Внимание-инплантиране на чипове с ваксините
28. Ваксините носят само вреди
29. Българска Национална Патриотична Телевизия- храна за духа и извисяването на българина
Постинг
11.10.2011 22:40 - Овчи грип броди из България цели 22 години - част първа
Автор: bgzemia Категория: Политика   
Прочетен: 3635 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 22.10.2011 11:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Овчи грип броди из Бѫлгария цѣли 22 години - част първа

Инициативата „ енергийна ефективност” е поредният плюсов ефект за банките,не за  хората. Може би всички са чували,че има програма наречена „енергийна ефективност” чиято цел е стимулиране на населението да предприемат действия с които да се пести енергия или да закупуват по-скъпи уреди ,които са енергоспестяващи. За тази цѣл се рекламира ,че се възстановява 20% от стойността на дейността или уреда. Така всеки човек си прави сметка,че с отпуснатите средства наистина може да си позволи да направи нещо с което да намали консумацията на енергия. Какво обаче става на практика! Дали се стимулират гражданите или се отклоняват средствата към банките ,които уж би следвало да са само посредници?! Със слѣдната проста сметка,направена по условията на Про Кредит банк сами ще си дадете отговор:

За разглеждане на оферта -30 лв

Отпускане на средствата- 2,45% в/у сумата или минимум 40 лв

Месечна такса за обслужване на сметката – 4 лв

Лихва -12 % върху неизплатената сума.

Кредитът не може да е за по-малко от 6 месеца,независимо,че клиента може да иска да приключи сметките   веднага,защото целта му е да си увеличи средствата с които да предприеме енергоспестяващи действия или да закупи такива уреди,а не да ги губи за излишно изплащане на безбожно високи лихви. Ако пресметнем какви пари ще се вземат и какви ще се дадат по горните условия да речем за кредит 1400 лв ще видите,че около 60% от помощта,която се отпуска потъва в банката под формата на такси и лихви. Много е странна мотивировката на така наречената такса за отпускане на кредита след като лихвите за ползване на кредита препокриват напълно същите мотивации.  И всички тези лихви,такси и таксички се съобщават едва при подаването на готовите документи,освен ако не се сети човек да разпита подробно преди това.  В случай,обаче когато преди времѣ си ползвал техните услуги  по същата инициатива и си на ясно със съвсем други условия,далеч по-приемливи и справедливи,тогава по-малко вероятно е да се сетиш,че и те са извадили голямата брадвата и точат зъби за дребната помощ ,която уж е за клиента и уж е за да се стимулира пестенето на енергия в тази криза за енергийни източници.

Още по-голям е абсурдът,когато въпросният кредит се отпуска не на базата заплата и поръчители,а на базата на депозирани средства в банката. Тогава ти вземат пари за да си откриеш сметка,после пък за да я закриеш.Лихвата е 2,75% или никаква в зависимост от вида сметка( не е посочена лихва за разплащателните сметки,което като нищо може да значи,че има лихва 0%) Пиша това защото има случай ,когато хора търсещи обещаната си лихва при застрахователно дружество след 7-8 години държане на средства са им отговорили със студен любезен тон „ами да,получавате 0% лихва”. Когато клиентите са изпаднали в дълбоко възмущение и са повишили тон отсреща са ги обвинили във вдигане на скандал и едва ли не в неприлично поведение….представете си до къде сме стигнали в деградацията и деморализацията.!? Да лъжеш,да крадеш ,да съобщаваш това с „любезна” усмивка и да изискваш спокойно приемане ,че и съгласие с беззаконните си действия е …как се нарича това???

Връщам се на кредита за енергийна ефективност. Та парите ,които сам си влагаш (специално за тази цел) в банката  тя ти ги дава(твоите пари) и не иска да приключи отношенията за по-малко от 6 месеца и ти взема по 4 лева на месец за обслужване на сметката ,като ти обяснява,че твоите пари са в друга сметка и там лихвата ,която ти дават е 2,75%(по данни от сайта)…може и такси да има,не е известно. Така  си плащаш 30 лв за да разгледат дали може да ти дадат твоите  пари.след това плащаш 40 лв за да ти дадат тези твои пари,след това си плащаш по 4 лв на месец поне 6 месеца и лихва 12 % ти вземат за това,че ползваш парите СИ. Накрая като тръгнеш да си закриваш сметката се предполага,че има такса поне 5 лв.

И всичко това за да може да ползва обикновения гражданин  поне малко от рекламираните 20% по програма „енергийна ефективност”,които в крайна сметка се стопяват на повече от половина .

С този малък пример става ясно за кого е предназначена тази уж благородна инициатива,като в същото време се оглася какви помощи се дават. Дали от ЕС знаят как точно им се разходват средствата ?! Дали знаят,че и това е превърнато в поредната схема за точене на пари? В момента обявиха програма за стимулиране на частния бизнес сред безработните,като ги подпомагат с по 20 хиляди лв. Как мислите,кои ли ще са тези „безработни”,които ще се доберат до средствата?!

Примерът с кредита е за 1400лв, а представете си какво става с големите кредити,където хората са заложили и жилищата си. Стрес и напрежение и въпреки това бѫлгаринът работи безропотно,плаща непосилни такси и като дойде изборно време или не гласува или гласува за същите некадърници и крадци, за същите вълци предрешени в овчи кожи.

Хора, до кога ще страдаме от овчи грип целогодишно? Времѣ е да прогоним опасния вирус на предстоящите избори и да дадем своя наказателен вот срещу вълците ,които върлуват в парламента в последните 22 години.
image
статии:
1.Новите еничари- слуги на американски и турски кандидат-поробители-с прикрепен списък на масоните в Бѫлгария 

2.Овчи грип броди из България цели 22 години - част втора
3.Г-н Борисв, протакането няма да ви спаси,просто няма да ви спаси!





Гласувай:
5



1. raders - Може ли да обясниш на хората кога се ...
11.10.2011 23:22
Може ли да обясниш на хората кога се пише това "е" и кога другото - старовремското, което ползваш без да разбираш. Иначе тази история с банките е твърде реалистична. Те просто са си обикновени разбойници. Но не си загрозявай блога с тези старовремски завъртулки. Те не помагат с нищо, напротив затормозяват пишещия и са съвсем излишни
цитирай
2. bgzemia - погледни постингите назад и ще н...
12.10.2011 09:25
погледни постингите назад и ще намериш обясненията,които искаш...извинили сме се,че не се ползва на точните места....смисълът е съвсем друг. Не се притеснявайте за пишещите ,а четящите ще е добре да свикват. Добре е,когато някой коментира нещо да е запознат ,а не да предполага и да съди по повърхностното и модното
цитирай
3. bgzemia - Списък на МАСОНИТЕ в България
15.10.2011 13:02
Списък на МАСОНИТЕ в България. Там ще намерите имената на всички български президенти,до 2009 година ,на много депутати като Ахмед Доган, Лютви Местан, Миглена Кунева ,Яне Янев,който дори не крие връзката си с евреите от САЩ ,много медии, Всички управници са под командата на една масонска организация,макар и разделени в различни клонове. Ето защо се плюят един друг,но нищо фатално не може да им се случи,защото те само се бият помежду си кой да е изпълнителя на тази върховна масонска воля. Когато обаче някой извън групата започне да се рози и да напада управниците тогава или офиса или колата му бива взривена,както не веднъж това се случва с имуществото на СКАТ . Властта е превзета от масоните и има членове дори сред църковните високопоставени служители. 1934 година масонските ложи са били забранени със закон. За съжаление сега няма кой в управлението да забрани това,защото означава да забрани себе си. Списъкът е от преди 2 години и лесно ще се досетите кой се е присъединил към този списък и защо Барозу (за когото вече е известно,че е масон) и Борисов така се тачат
http://www.bghelp.co.uk/forums/%CE%E1%F9-%F4%EE%F0%F3%EC/36583-%CC%E0%F1%EE%ED%F1%F2%E2%EE%F2%EE-%EF%EE-%F1%E2%E5%F2%E0-%E8-%F3-%ED%E0%F1.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgzemia
Категория: Политика
Прочетен: 1515735
Постинги: 382
Коментари: 1058
Гласове: 1824