Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Онлайн радио Словото на Учителя Беинса Дуно
2. Словото на Учителя Беинса Дуно
3. bgzemia в YouTube
4. Иванчовски правопис- как да сложим небесния знак ят и голям юс на клавиатурата си
5. Националенъ светогледъ
6. Масово пробуждане по света за вредите от ваксините
7. Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка
8. Духовна Свобода
9. Порталът към съзнателен живот
10. Небесният знак на България-Силва Дончева
11. САЩ се опитва да наложи забрана на етикетите ГМО
12. Мръсна пропаганда-Отказът от ваксините уж застрашавал здравето
13. Как да предпазим децата си от "осакатяването" на образователната система
14. "Кодекса за храните" против населението на Земята
15. Билкови рецепти-1част
16. Билкови рецепти-2част
17. Опасност за билките и билколечението
18. Хомеопатия
19. Световна конспирация срещу здравето
20. Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите
21. Що е то “задължително” и що е “образователна система”
22. Фармафия = мизерия, зарази и грешни дози
23. Конспирация на НАТО-облъчват ни
24. Петиция против задължителните ваксини
25. Ваксините- информиран избор
26. ГМО е вредно,кой твърди,че не е?
27. Внимание-инплантиране на чипове с ваксините
28. Ваксините носят само вреди
29. Българска Национална Патриотична Телевизия- храна за духа и извисяването на българина
Постинг
04.05.2012 13:55 - Закона за детето- съвременно еничарство
Автор: bgzemia Категория: Политика   
Прочетен: 3423 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЗАКОНА ЗА ДЕТЕТО – СЪВРЕМЕННОТО ЕНИЧАРСТВО

  Бог, семейство и собственост – Това са трите основни стълба, на които се крепи християнското европейско общество. Ако по време на така наречения реален социализъм тоталитарната държава сложи ръка върху собствеността и вярата на хората то днес тази политика продължава с посегателство над семейството и то на най-ценното за българина – неговите деца. Едно от последните безумия на управниците е новия закон за детето, който на практика потъпква основни семейни ценности отнемайки правото на родителите да полагат грижи и да възпитават своите деца.
  В публичното пространство вече се появиха граждански инициативи насочени срещу несправедливия закон. Една от тях е организацията на родители загрижени за бъдещето на своите деца обединени в асоциация „общество и ценности”, които през последната седмица организираха протести в различни градове на България срещу законопроекта.Активистите на движението против този закон считат, че той е крайно небалансиран спрямо основното човешко право на родителя да отглежда, възпитава, и образова децата си според своите собствени убеждения, както е регламентирано в множество международни правни документи, по които Република България е страна. Предложения от социалното министерство „Закон за детето” игнорира правата на родителите оставяйки възможността за решение при сложни житейски и семейни ситуации в ръцете на държавните служители.
Проектът за закон за детето в голяма степен изземва конституционните права на родителите, прехвърляйки ги на държавата в лицето на социалните служители, определя кое е вредно за децата на базата на много общи и недефинирани термини, което дава възможност за редица злоупотреби. Родителят няма право да откаже на детето си да „се информира”, независимо от източника, няма право да му наложи наказание и трябва на всяка цена да се съобрази с мнението и желанието на детето си като закона му дава правото да стори каквото си поиска по всяко време. Така практически на детето му се вменяват права и задължения като на възрастен човек и по този начин то се превръща в изключителна мишена за престъпни посегателства срещу него от всякакъв характер като се започне от детската порнография, та до трафика на деца за бели робини или за донорство на органи
Законът е изключително разрушителен за обществото. Ако той бъде въведен би довел до остро противопоставяне между родители и деца, което практически слага край на българското семейство. В прекомерните права, които ще получи държавата върху децата на България от своя страна можем да открием редица елементи на свръх тоталитарност, както и сериозни препратки към отминали исторически епохи, в които е било в рамките на нормалното човек да е собственост на друг човек. Ето как държавата по този начин се опитва да се превърне в изключителен собственик върху децата, което си е своеобразна препратка към онова мракобесно минало от османското иго, когато империята е отнемала най-здравите български деца превръщайки ги в смъртоносна бойна единица срещу своите собствени родители.
Реакцията на обществото срещу този гибелен закон, рушащ неговата основна клетка – семейството е напълно логична, справедлива, родолюбива и хуманна, тъй като за да я има България е от изключителна важност днес да бъдат запазени нейните деца и да не се допуска по никакъв начин социалните служби да се превърнат в съвременни събирачи на кръвен данък.

Александър Георгиев Атанасов – политолог – гр. Варна
Спиране на безумния Закон за детето-протест Варна 28 април 2012- част 1 и 2
 Гласувай:
4
01. анонимен - чета последните
15.05.2012 00:42
Чета последните 4-5 материала на този блог и се чудя, дали поне един от този род писания и от други такива будни родо - и човеколюбиви блогове стигат до важните ни политици. Или може би е добре да започнем да им пращаме по малко, за да разберат, че вече едва ли някой ще излезе да гласува за тях. Българинът явно вече разбра, че трябва да гласува за себе си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgzemia
Категория: Политика
Прочетен: 1150669
Постинги: 381
Коментари: 1058
Гласове: 1821