Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Онлайн радио Словото на Учителя Беинса Дуно
2. Словото на Учителя Беинса Дуно
3. bgzemia в YouTube
4. Иванчовски правопис- как да сложим небесния знак ят и голям юс на клавиатурата си
5. Националенъ светогледъ
6. Масово пробуждане по света за вредите от ваксините
7. Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка
8. Духовна Свобода
9. Порталът към съзнателен живот
10. Небесният знак на България-Силва Дончева
11. САЩ се опитва да наложи забрана на етикетите ГМО
12. Мръсна пропаганда-Отказът от ваксините уж застрашавал здравето
13. Как да предпазим децата си от "осакатяването" на образователната система
14. "Кодекса за храните" против населението на Земята
15. Билкови рецепти-1част
16. Билкови рецепти-2част
17. Опасност за билките и билколечението
18. Хомеопатия
19. Световна конспирация срещу здравето
20. Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите
21. Що е то “задължително” и що е “образователна система”
22. Фармафия = мизерия, зарази и грешни дози
23. Конспирация на НАТО-облъчват ни
24. Петиция против задължителните ваксини
25. Ваксините- информиран избор
26. ГМО е вредно,кой твърди,че не е?
27. Внимание-инплантиране на чипове с ваксините
28. Ваксините носят само вреди
29. Българска Национална Патриотична Телевизия- храна за духа и извисяването на българина
Постинг
15.08.2012 19:26 - Иран призова ЗАЕДНО да направим света едно по-добро място, пълно с любов и лишено от бедност
Автор: bgzemia Категория: Политика   
Прочетен: 3137 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 15.08.2012 19:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

".... да се направи света по-добро място, пълно с любов, място лишено от бедност и омраза, преливащо от плодотворната благословия на всемогъщия Бог; с цел честно да се управлява човечеството, нека всички си стиснем ръцете в знак на приятелство и в осъществяването на такъв един нов свят...." - Това е кратък откъс  от пламенната, чистосърдечна реч на иранския президент. Дали точно това не е "трънът" в очите на "великите сили",защото те искат планета, която да могат да контролират и манипулират...

В този линк за първи път на български, пълният текст от речта на иранския президент Махмуд Ахмадинеджад от Конференцията на ООН за расизма “Дърбан II” в Женева, която беше бойкотирана от САЩ, Израел и някои от европейските им васани държави.

image
Г-н Председател, почитаеми генерален секретар на Организацията на обединените нации, почитаеми Върховен комисар на ООН за правата на човека, дами и господа:
Събрали сме се тук след Конференцията срещу расизма и расовата дискриминация проведена в Дърбан, за да разработим практически механизъм за нашите религиозни и хуманитарни кампании. През последните векове човечеството мина през велики мъчения и болки. В Средновековието, мислителите бяха осъждани на смърт. Последва период на робство и търговия с роби. Милиони невинни хора са пленявани и разделяни от семействата си, за да бъдат откарани в Европа и Америка. Това е тъмен период, през който човечеството преживя окупации, грабежи и заколения на невинни хора.Много години минаха преди нациите да започнат да се борят за свободата и независимостта си. Те платиха огромна цена за тази борба. Загубиха милиони животи, за да изгонят окупаторите и да установят независимо и национално управление. Въпреки че не мина много време и грабителите на властта предизвикаха две войни в Европа, които се разпространиха в части на Азия и Африка. Тези ужасяващи войни отнеха милиони животи и оставиха зад себе си огромни опустошения. Уроците научени от тези окупации, ужасите и престъпленията на тези войни, трябва да бъдат лъч на надежда за бъдещето.

Великите управници наричаха себе си Завоевателите на света – докато игнорираха или потъпкваха правата на други нации, чрез налагане на деспотични закони и международни уговорки.
Дами и господа, нека да погледнем към Съвета за сигурност на ООН, който е един от завета на ПСВ и ВСВ. Каква е логиката да си гласуват правото на вето? Как може такава логика да се придържа към хуманитарни или духовни ценности? Няма ли разлика с познатите принципи на правосъдие, равенство пред закона, любов и човешко достойнство? Няма ли да бъде дискриминация, несправедливост, нарушения на човешките права или унижение на мнозинството от нации и държави?
Съветът е най-висшия световен орган за опазване на международния мир и сигурност. Как може да очакваме постигането на справедливост и мир, когато дискриминацията е легализирана и първоизточникът на закона е доминиран от насилие повече отколкото справедливост и права?
Насилието и арогантността са източник на гнет и войни. Въпреки че днес много защитници на расизма осъждат в речите си расовата дискриминация, няколко велики държави са били упълномощени да вземат решения касаещи други народи въз основа на собствените си интереси и по собствена преценка. Такива държави лесно могат да нарушават всички закони и хуманитарни ценности, както всъщност и правят.
След Втората световна война, те прибегнаха до военна агресия, за да направят една цяла нация бездомна, под пред текста за еврейските страдания и изпратиха заселници от Европа и САЩ и други части на света, за да основат абсолютно расистко управление и да окупират Палестина. И всъщност, като компенсация за сериозните последствия на расизма в Европа, те допринесоха за установяването на най-жестокия и репресивен расистки режим в Палестина.
Съветът за сигурност помогна за стабилизирането на този окупационен режим. Не спира да го подкрепя в последните 60 години като му дава пълна свобода на действие да извършва всякакъв вид зверства. По-оскърбително е, че няколко западни правителства и САЩ, са се заели да защитават тези расисти, въпреки че милиони свободомислещи хора по света осъждат агресията, бруталността и бомбардирането на цивилни в Газа. Поддръжниците на Израел винаги са подкрепяли или са оставали безмълвни пред престъпленията му.
Скъпи приятели, изтъкнати делегати, Дами и господа. Какви са корените на американските атаки срещу Ирак или инвазията в Афганистан?
Нима мотивът за инвазията в Ирак е нещо друго освен арогантността на американската администрация и внедреното напрежение от страна на притежаващите богатство, за да увеличат своята сфера на влияние и да следват интересите на гигантските оръжейни компании, унищожавайки величествена култура на хиляди години с исторически ценности, елиминирайки потенциала от практическа опасност от страна на мюсюлманските страни срещу ционисткия режим или да контролират и плячкосват енергийните ресурси на иракския народ?Защо всъщност, почти милион хора бяха убити и ранени и още няколко милиона бяха изселени? Защо всъщност, иракският народ преживя огромни загуби възлизащи на стотици милиарди долари? И защо милиони долари бяха взети от данъци на американския народ като резултат от военните действия? Не бяха ли военните действия срещу Ирак планирани от ционистите и техните съюзници в американската администрация заедно с държавите производители на оръжие и притежателите на богатства. Дали инвазията в Афганистан възобнови мира, сигурността и икономическото здраве на страната?
САЩ и неговите съюзници не само се провалиха в опита си за намаляване производството на наркотици в Афганистан, даже обработването на наркотици се умножи многократно по време на тяхното присъствие. Основният въпрос е каква е отговорността и работата на американската администрация и нейните съюзници?
Дали наистина те представляват страните в света? Дали мандата им наистина е даден от тях? Дали наистина са били оторизирани от хората по света да се намесват в нашия регион и не само? Не са ли тези мерки ясен пример на егоцентризъм, расизъм, дискриминация и посегателство над достойнството и независимостта на нациите?
Дами и господа, кой е отговорен за настоящата световна икономическа криза? От къде започна кризата? От Африка, Азия или се разпространи първо от САЩ и по-късно в европейските им съюзници?
Дълго време те налагаха несправедливи икономически регулации върху международната икономика, чрез политическата си власт. Те наложиха финансова и монетарна система, без подходящ международен механизъм за контрол, над народите и правителствата, които не играят роля в репресивни тенденции и политики. Те дори не позволяваха на собствените си хора да се бъркат във финансовата им политика. Те представиха всичките закони и регулации на пук на всички морални ценности само, за да предпазят интересите на притежателите на богатства и власт.
Освен това представиха дефиниция за пазарна икономика и конкуренция, която отрича много икономически възможности, които могат да бъдат налице в други страни от света. Те дори прехвърлиха проблемите си на други, докато вълните на кризата удряха тяхната икономика със стотици милиарди долари бюджетен дефицит. И днес, те инжектират стотици милиарди долари от джобовете на собствения си народ и други нации във фалиращи банки, компании и финансови институции правещи ситуацията по-сложна за икономиката и народа им. Те просто си мислят за запазването на властта и парите си. Те не се интересуват въобще от народите по света още повече от собствения си народ.
Г-н Президент, уважаеми дами и господа, расизмът се корени в липсата на знания, отнасящи се до корена на човешкото съществуване, като избрано създание на бога. Расизмът също така е и продукт на отклонение на човека от правилния път и моралния дълг на човечеството към създаването на света; отслабва преднамерено почитта към бог, засилващ неспособността ни да мислим за философията на живота или пътя към съвършенство, които са основни съставки на божествените и хуманните ценности, като по този начин ограничава хоризонта на човешката перспектива, лишавайки ни от критерии за неговите действия. Ето защо властта на злото придоби форма и разшири своята сфера на влияние, и лиши много други да се ползват от справедливи и благоприятни възможности за развитие.
Резултатът бе създаването на разюзден расизъм, който поставя най-големите заплахи пред световния мир и който спъва пътя за построяване на мирно съжителство в настоящия свят. Без съмнение, расизмът е символ на невежество, което има дълбоки корени в историята и е всъщност, знак на безизходица в развитието на човешкото общество.
Затова е важно да се следи за прояви на расизъм в ситуации или в обществата, където невежеството или липсата на знания надделяват. Това повишаване на общата осведоменост и разбиране към философията на човешкото съществуване е основната борба срещу подобни прояви, и разкрива истината, че човечеството е в центъра на създаването на вселената, а ключ към решаването на проблема с расизма е връщане към духовните и морални ценности и накрая поклонението пред всемогъщия бог.
Международната общност трябва да започне колективни ходове за повишаване на информираността в засегнатите общества, където невежеството и расизмът все още преобладават, така че да доведе до спиране на разпространението на тези злонамерени прояви.
Скъпи приятели, днес, човешката общност е изправена пред такъв вид расизъм, който е опетнил образа на човечеството, в началото на третото хилядолетие.
Световният ционизъм олицетворява расизъм, който погрешно се обръща към оскърбяващи религиозни чувства, за да скрие своята омраза и грозно лице. Въпреки това, от изключителна важност е да се съсредоточат политическите цели на някои от световните сили и онези, които контролират огромни икономически ресурси и интереси в света. Те трябва да мобилизират всичките си ресурси, включително и икономическото и политическото си влияние, както и влиянието на световните медии, за да окажат съпротива спрямо подкрепата на ционисткия режим, и да намалят унижението и позора налагани от този режим.
Това не е просто проблем на невежеството и никой не може да се бори с тези грозни явления само чрез посланически кампании. Усилията трябва да се насочат към това, да се сложи край на неправдите – дело на ционистите и техните политически и международни поддръжници, с волята и стремежите на народите. Правителствата трябва да бъдат насърчавани и подкрепяни в техните битки, насочени към изкореняване на този варварски расизъм и да се премине към реформа в съществуващите международни механизми.
Няма съмнение, че вие всички сте наясно с конспирациите на някои правителства и ционистки кръгове срещу целите и задачите на настоящата конференция. За съжаление, има позиви и изявления в подкрепа на ционистите и техните престъпления. Морална отговорност на почтените представители на народите е да се разкрият тези кампании, които се водят в противоречие с хуманитарните ценности и принципи.
Трябва да се признае, че бойкотирането на такава сесия, пример за изключителен международен капацитет, е действителна индикация за подпомагане на крещящ пример за расизъм. В защитата на човешките права, е преди всичко важно да се защитават правата на всички народи, да участват наравно във вземането на решения, по всички важни международни събития, без влиянието на някои световни сили.
И второ, необходимо е да се преструктурират съществуващите международни организации и техните съответни договорености. Следователно тази конференция е тестване на почвата и общественото мнение в света днес, а утре ще ни съдят за решенията и действията ни.
Г-н президент, уважаеми дами и господа, светът преминава през съществени промени. Властническите отношения са станали слаби и чупливи. Пукнатините в стълба на световната система могат да бъдат усетени. Основните политически и икономически структури са на ръба на срив. Политическата криза, а също и кризата в сигурността, се увеличават. Влошаващата се криза в световната икономика, за която не се вижда светла перспектива, показва повдигащото се течение на дългосрочни глобални промени. Неколкократно подчертавам необходимостта да се промени грешната посока, чрез която светът се управлява днес, също така искам да наблегна на сериозните последици, които ще произтекат от всяко забавяне на тази решаваща промяна.
А в това полезно събитие, бих искал да обявя на всички лидери, мислители и на всичките народи по света, присъстващи на тази среща, и на тези, които изпитват нужда от мир и икономическо благосъстояние, че несправедливото икономическо управление на света сега е към края на пътя си. Тази нова посока е неизбежна, тъй като логиката на това управление бе потисническа.
Логиката на колективното управление на световните дела се основава на благородните стремежи, които се съсредоточават върху човешките същества и върховенството на всемогъщия бог. Затова всякаква политика или план, който върви срещу влиянието на народите, е предизвикателство. Победата на правилното над погрешното и установяването на справедлива световна система, е завет от всемогъщия бог и неговите пратеници, и е била споделена цел на всички човешки същества от различни общества и поколения, в хода на историята. Реализация на такова бъдеще зависи от знанията за създаването и вярата на правоверните.
Изготвянето на глобално общество е всъщност реализирането на благородна цел по пътя към създаването на обща глобална система, която ще се управлява с участието на всички народи на света, във всички основни процеси на вземане на решения и категоричното подпомагане на постигането на тази важна цел.
Научният и технически капацитет, както и комуникационните технологии, създадоха общо и широко разбиране на световното обществото и предоставиха необходимостта от основаване на обща система. Сега всички интелектуалци, мислители и политически лидери в света, трябва да поемат своята историческа отговорност с твърдо убеждение.
Също така искам да се наблегне на факта, че западните либерални и капиталистически политики са на прага на своя край, тъй като не успяха да възприемат истината за света и хората, такива каквито са.
Те са наложили собствените си цели и насоки на човечеството. Нямат почит към хората и божествените ценности, правосъдието, свободата, любовта и братството и са основали живот в интензивна конкуренция, осигурявайки лични и корпоративни материални интереси.
Сега трябва да се учим от миналото, като започнем с колективни усилия за справянето с настоящите предизвикателства и в тази връзка, и като завършваща забележка, бих искал да занимая вниманието ви с два важни въпроса:
Първо, абсолютно е възможно да се подобри съществуващата ситуация в света. Обаче, трябва да се отбележи, че това би могло да бъде постигната само чрез сътрудничество между всички страни, за да се извлече най-доброто от съществуващите капацитети и ресурси в света. Участието ми в тази конференция е заради убеждението ми в тези важни въпроси, както и в нашата обща отговорност за защитата на правата на народите спрямо зловещите прояви на расизъм.
Второ, загрижеността към неефективността на настоящите международни политически, икономически системи и системите за сигурност, необходимо е да се съсредоточи върху божествените и хуманитарни ценности с позоваване към истинската дефиниция за човечество въз основа на правосъдието и зачитане на правата на всички хора във всички части на света, и от отговорностите на лошите действия на предишното господстващо управление над света, както и да се предприемат колективни мерки за реформиране на съществуващите структури.
В тази връзка, е наистина важно бързо да се реформира структурата на Съвета за сигурност, включително премахването на дискриминационните права на вето и да променят настоящите световни финансови и парични системи.
Очевидно е, че липсата на разбиране за това колко е спешна промяната, е еквивалент на много по-висока цена за закъснението.
Скъпи приятели, внимавайте с това, защото да се движите в посоката на справедливостта и човешкото достойнство, е като да се движиш по течението на реката. Нека не забравяме същността на любовта и привързаността. Предреченото бъдеще на човешките същества е голям актив, който може да обслужва нашите цели в колективното изграждане на един нов свят.
С цел да се направи света по-добро място, пълно с любов, място лишено от бедност и омраза, преливащо от плодотворната благословия на всемогъщия бог; с цел честно да се управлява човечеството, нека всички си стиснем ръцете в знак на приятелство и в осъществяването на такъв един нов свят.
Благодаря Ви г-н Президент, Генерален секретар и всички изтъкнати участници, за търпението да ме изслушате. Много благодаря.

image




Гласувай:
5



1. zaw12929 - Винаги има първи път! Светът на ...
15.08.2012 19:52
Винаги има първи път!
Светът на духа не може да се кланя на парите и богатствата, унищожавайки култура, духовност и... закрилата на всеки от Бог!
цитирай
2. анонимен - Argonaft
15.08.2012 20:03
4udesen e,az mnogo go uvajavam.ako ima oste edin ili 2-ma rukovoditeli kato nego ,svetut ste se promeni i ste stane po-dobro masto za jiveene!....
цитирай
3. анонимен - Подводни
15.08.2012 20:18
Иранеца говори кат идеалист. Просто нов бардак със стари курви нема да стане.
Пича ако иска по-добър и нов свят требе да призове да скъсим с една глава сегашните чифутоидни банкерски тъпундери и техните маронетни слуги.
цитирай
4. bgzemia - Да, президента на Иран е прекрасен ...
15.08.2012 21:06
Да,президента на Иран е прекрасен човек и пример за всички останали президенти по света. Скромност,мъдрост,духовност,чистосърдечност,любов и обич към човечеството....все качества,които липсват във представителните лица на "световната общност" :-)))
цитирай
5. tomcat2 - Евала на Ахмединеджат каза им го ...
16.08.2012 16:37
Евала на Ахмединеджат каза им го право в очите на собствена почва ,англо-америоканската мафия никога няма да може да го прости това ,спукаха се от злоба тогава като путки се изнесоха хахаха!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgzemia
Категория: Политика
Прочетен: 1515723
Постинги: 382
Коментари: 1058
Гласове: 1824