Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Онлайн радио Словото на Учителя Беинса Дуно
2. Словото на Учителя Беинса Дуно
3. bgzemia в YouTube
4. Иванчовски правопис- как да сложим небесния знак ят и голям юс на клавиатурата си
5. Националенъ светогледъ
6. Масово пробуждане по света за вредите от ваксините
7. Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка
8. Духовна Свобода
9. Порталът към съзнателен живот
10. Небесният знак на България-Силва Дончева
11. САЩ се опитва да наложи забрана на етикетите ГМО
12. Мръсна пропаганда-Отказът от ваксините уж застрашавал здравето
13. Как да предпазим децата си от "осакатяването" на образователната система
14. "Кодекса за храните" против населението на Земята
15. Билкови рецепти-1част
16. Билкови рецепти-2част
17. Опасност за билките и билколечението
18. Хомеопатия
19. Световна конспирация срещу здравето
20. Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите
21. Що е то “задължително” и що е “образователна система”
22. Фармафия = мизерия, зарази и грешни дози
23. Конспирация на НАТО-облъчват ни
24. Петиция против задължителните ваксини
25. Ваксините- информиран избор
26. ГМО е вредно,кой твърди,че не е?
27. Внимание-инплантиране на чипове с ваксините
28. Ваксините носят само вреди
29. Българска Национална Патриотична Телевизия- храна за духа и извисяването на българина
Постинг
26.08.2012 18:44 - Изключително точен и професионален анализ за събитията в Сирия, който потвърждава българското медийно затъмнение
Автор: bgzemia Категория: Политика   
Прочетен: 4468 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 26.08.2012 23:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ЗА РЕЖИСЬОРИТЕ И ПРОДУЦЕНТИТЕ НА КЪРВАВИЯ СПЕКТАКЪЛ В СИРИЯ

Автор: Олга Четверикова
Олга  Четверикова 
 работи като доцент в Катедрата по история и политика на страните от Европа и Америка в Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО) към МИД на Русия. Завършила е Международни отношения  през 1983 г.

Последните събития в Сирия показаха, че планът на Запада, който разчиташе да превърне Алепо в сирийския Бенгази и да го използва за плацдарм на антиправителствените сили, откъдето да тръгнат в мащабно настъпление, се провали. При тези условия домакините на „сирийската опозиция” от Париж, Тел Авив, Лондон и Вашингтон смениха тактиката, като започнаха да действат по две взаимосвързани линии: 1. Максимална дестабилизация на ситуацията с помощта на саботажи, терористични актове, психологическа и информационна война , насъскване на различни религиозни и етнически групи от населението; 2. Подготовка за пряк удар на НАТО и неговите арабски васали. Всичко това се прави, за да се доведе обстановката до състояние на хаос и под предлог за борба с него да се пристъпи към пряка военна интервенция (най-вероятното оправдание за нахлуването ще стане провокация със залавяне на сирийско химическо оръжие от „международни терористи”).

На 5 август, след като сирийски бунтовници взеха за заложници 48 иранци (сред които жени и деца), министърът на външните работи на Великобритания Уилям Хейг заяви, че Сирия се движи към конфликт на религиозна основа и че различни групи от опозицията изпадат в религиозно и етническо съперничество – „Заплахата е, че при по-смъртоносен междуособен конфликт  може да видим рухването на всички власти в Сирия”. Когато западните политици правят такива прогнози, те всъщност дават гласност на своите планове. Изводът на Хейг: „При отсъствието на мирно решение ние ще увеличим нашата подкрепа за опозицията, ще предоставяме хуманитарна помощ и ще продължим интензивно нашата работо по изолация на режима на Асад, неговите финанси и защитници, ще усложним условията за неговото функциониране толкова, колкото е възможно (1).

Технологията на борбата против сирийското правителство е добре описана от западните медии. На 5 август британският в. Sunday Times публикува свидетелствата на британския фотограф Джин Кентли, отвлечен в Сирия заедно с негов холандски колега от „международни джихадисти”, които са ги държали в своя лагер.(2) В лагера на тези „борци за вярата” не е имало нито един сириец, а само дошли от Пакистан, Бангладеш, Великобритания и… от Русия (Чечня). От 30 човека 12 са говорили на английски, а от тях 9 с лондонски акцент. Реакцията на Форийн офис на тази публикация се сведе до коментара, че осигуряването на безопасността в Сирия изисква енергичните усилия на международната общност.

Еднoвременно в друга британски вестник Daily Mail излезе статия от която става ясно, че в Сирия действат британски служителите на министерство на отбраната и британски специални подразделения (3).

Открито за това как се осъществява военната помощ за бандитските групировки се говори и в американския печат. Досега САЩ официално не са предоставяли оръжие за сирийските бунтовници, но не скриват, че това правят техните съюзници в региона – Турция, Саудитска Арабия и Катар. Както каза наскоро пред Wall Street Journal бившият съветник в специалните войски Сет Джонс „в Сирия Ал Кайда (действаща често и под името Фронт ал Нусър в защита на Леванта) прибягва да помощта на контрабандисти свързани с чуждестранни бойци, мнозинството от които  идват от Северна Африка и Близкия изток през Турция и Ирак. (4) По информация на американското министерство на финансите пари за бунтовниците дават страните от Персийския залив и Леванта. От Ирак агенти на Ал Кайда доставят оръжия, картечници, гранатомети, а също така обучения за сглобяване на бомби.

Саудитска арабия, Катар и Турция – така наречения „триъгълник на смъртта” – от близо координират с ЦРУ своята дейност на сирийска територия . Централна роля в този съюз играе катарският шейх, министър председедателят и външен министър на Катар Хамад Бен Джасел Бен Джабер Ал Тани и саудитския принц Бандар Бин Султан, който от средата на юли е начело и на тайните служби на Саудитска Арабия. Именно тези хора привеждат в изпълнение зловещия план за Сирия. Принц Бадар – една от най-влиятелните фигури в саудитското семейство от 19983 до 2005 е посланик в САЩ и има близки контакти в влиятелните кръгове в страната. Наричат го най-влиятелния чужденец в Съедините щати. Известно е, че той финансира операциите на контрите в Никарагуа, наемиците в Афганистан, Босна, Либия и чеченските бунтовници в Русия, а сега и сирийските терористи. Той е главният заподозрян за организацията на бобмения атентат в Дамаск при който загина четрима високопоставени сирийски офицери. (5)

Ако Саудитска арабия и Катар действат задкулисно, то Турция се нагърби с всички мръсни военни операции. Точно тук са разположени сирийските бунтовници, командният им център се намира в град Адана в Южна Турция на 100 км. от границата със Сирия. Оттук се координира подръжката за терористите. Турция снабдява „Свободната сирийска армия (ССА)” не само със стрелкови оръжия, но и с преносими рекетно-зенитни комплекси, които вече са 20 броя. За това вече открито съобщи американският телевизионен канал NBC News.

Командният център в Адана, в съответствие с „ориентировката” на президента на САЩ се контролира от ЦРУ, заедно с командния център в американската военна база Инджирлик (6). Колкото до финансовата помощ тя вече е повече от 100 милиона долара, от които официално са предадени само 25 милиона (7).

От началото на август, с подписано разпореждане на Барак Обама се разрешава на ЦРУ и други американски специални служби да оказват помощ на войницте от „Сирийската свободна армия” за сваляне на Башар Асад, така неофициалната подръжка придоби законен статут.

В края на юли американското правителство създаде нова структура, базирана във Вашингтон – „Група за подръжка на Сирия (ГПС)”, която получи лиценз за предоставяне на финансови средства, информация и логистична подкрепа на сирийските бунтовници. Групата вече утвърди списък от 9 военни комитета от Сирийската свободна армия (ССА), които да получават пари за военна техника. „Разбира се трудно е да се каже кой ще получава всеки цент и долар, но се надяваме съветите на ССА да не дават пари на маргинални организации”, казва Браян Сайерс бивш сътрудник на НАТО.

Днес сред сирийските бунтовници върви процес на роене на въоръжение групи, което усилва уахабитските формирования, наричащи се „войни на джихада”. Понастоящем ССА в командването на която преобладават дезертьори, вече влезе в конфликт с Националния съвет на Сирия (НСС) в който основно влизат дисиденти, отдавна напуснали страната. Сега в качеството на своя политическа витрина ССА приема „Групата за подръжка на Сирия”, която я обезпечава със щедри финансови инжекции. В резултат разделение се получи и сред арабските спонсори, Саудитска арабия финансира ССА, а Националния съвет съществува благодарение на Катар. Своята карта в събитията разиграва и сирийският клон на „Мюсюлмански братя”, който се дистанцира от Националния съвет и създава независими от ССА военни подразделения.

Роенето на бандитски формирования в страната усилва впечатлението за хаос и позволява на Запада да представя събитията в Сирия като „гражданска война”. Докато нещата не бъдат наричани с истинските им имена, докато организаторите на кървавата вакханлия не бъдат разобличени, остава само да наблюдаваме как Сирия и сирийския народ загиват в опит да се противопоставят на световното зло…

http://www.fondsk.ru
----------------------------

Бележки: (1) http://www.itar-tass.com/c1/489018.html (2) http://sana.sy/fra/55/2012/08/05/434987.htm (3) http://sana.sy/fra/55/2012/08/05/434987.htm (4) http://lavoixdelasyrie.com/data/?p=3923 (5) http://lavoixdelasyrie.com/data/?p=3906 (6) http://warsonline.info/siriya/obama-ofitsialno-razreshil-tsru-pomogat-siriyskim-boevikam.html (7) http://digitalmetro.us/2012/08/05/kak-i-predpolagalos-vojna-prishla-v-turciyu/

Коментар от: Гражданската инициатива "България против война срещу Сирия и Иран":
След като самонаричащите се „сирийска опозиция” и лъжливите тв. канали като Аларабия и Алжазира. от три седмици не са спрели да разпространяват лъжлива новина, че Вице президентът на Сирия, г-н Фарук Алшаре се е отцепил от сирийския режим и е пристигнал в Йордания. Днес 26.08.2012г. въпросният Вице президент излезе по медиитеи като бе сниман в неговия си офис в Сирия, по време на срещата си с председател на комисията по национална сигурност и външна политика в иранския парламент д-р. Ала Алдин Брожрди. Представяме ви видео, което е преведено на български език.Както виждате прави се всичко възможно да истината да излиза бързо на яве,но и отвсички вас зависи колко бързо ще се разпространи.
ПП.Тъй като някой се "погрижи" да се прекъсне връзката между ютуб и този блог не винаги успяваме да покажем видеоматериалите,за това слагаме и линк към видеото тук

 БЪЛГАРИЯ ЗА МИР- петиция






Гласувай:
10



1. edmond - Постепено ескалират нещата. Всеки ...
26.08.2012 19:07
Постепено ескалират нещата. Всеки ден от различни места се чуват призиви за външна намеса. Слаба режисура, но хваща декиш сред простите хора.
цитирай
2. bgzemia - Чува се, но по нашата преса, това е ...
26.08.2012 19:24
Чува се ,но по нашата преса,това е част от медийното зомбиране....до като в Сирия нещата са овладени тук ни говорят точно обратното за да си мислят хората,че едва ли не Сирия е паднала.Разбира се няма такова нещо, сценарият на "великите" се провали,лъжите лъснаха,хората знаят истината ,а режисьорите притиснати до стената,не знаят какво да правят ,защото искат война на всяка цена и вече не ги интересува чак толкова много дали ще изглеждат пред лицето на света умиротворители...такива,каквито се представяха до сега до като всъщност нападат Сирия с цел завладяване и ограбване както много други държави до сега .Слава на Бога зад Сирия стоят Русия и Китай и няма как да я победят..ще си ближат раните и това е.Остава на съвестта на българските журналисти,които къде умишлено,къде от незнание толкова много време мълчаха и с което станаха съпричастни в убийството на хиляди невинни в Сирия. Нека Бог ги съди!
цитирай
3. tomcat2 - войната на сащ срещу истината!
26.08.2012 21:10
войната на сащ срещу истината!
цитирай
4. nikikm - Чувам и чета.
27.08.2012 20:54
че бараката е санкционирал действия против Сирия,под предлог...какъвто си измислите,те винаги си измислят разни, хем красиви, хем тъпи,за зомбита предназначени.Стискам палци на Сирия,на Унгария,на Еквадор и Латинска Америка,Бог да им е на помощ и да се множат!Ако успеят,ще спасят света!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgzemia
Категория: Политика
Прочетен: 1515829
Постинги: 382
Коментари: 1058
Гласове: 1824