Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2013 20:16 - Банкерската върхушка изпълнява функцията на сенат - 2
Автор: bgman13 Категория: Политика   
Прочетен: 914 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Излезте от тая схема и я погледнете отвън!  Банката трябва да бъде премахната, защото тя представлява метод, посредством който се конфискува скрито от обществото. Ако някой иска да дава заем или да дава парите си на съхранение, нека го прави, но държавата не трябва да стои зад гърба му. Така че нека си прави сметка, на кого ще има доверие да дава. Просто банковата дейност е извън сферата на общественополезната функция и държавата не само че не трябва да се занимава с това, а дори трябва малко да го санкционира.

Държавата в една истински демократична система, няма да има нужда да преразпределя и да контролира пркалено, затова и банка не й трябва. Дори бих казал, че присъствието на държавата ще варира от минимално до умерено. Държавата може да стимулира някои субекти, като не ги облага с данък, от което се свива и административен щат. Ако се налага може и да субсидира. Допустимо е минимално кредитиране за сметка на данъците и с минимални лихви. А може би и това е излишно? От стимулиране на съхранение на пари от гражданите в трезори (депозити) няма нужда, защото това води до издърпване на парите от обращение и възможност за злоупотреба за тоя, който съхранява парите. Това е картел на притежателите на пари и първа форма на днешната финансова пирамида, наричаща се "банка".

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОВТАРЯМ: САМОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ НА БАНКА Е СПЕКУЛАТИВНО ПРЕДПРИЯТИЕ НА ПРИТЕЖАТЕЛИТЕ НА ПАРИ, ОТ КОЕТО ИЗВИРА КОРУПЦИЯТА НА ДНЕШНОТО ВРЕМЕ! 

 

 

 

 

 

 

То може да се породи единствено в условията на липса на демократична избирателна система, защото е свързано с вербуване на държавата, чрез корупционен механизъм. Затова не очаквам комисиите против монополите да се самосезират и да отменят банката. В случай, че те не са ме разбрали - току що им казах, че са корумпирани.

 

 

 

 

 

 

Т.е. най-едрите притежатели на пари (злато и сребро)  са се обединили някога, уплели са държавната власт на няколко национални държави в корупционна мрежа, след което са вкарали и народите в тая финасова пирамида. След това тези са имали конспиративно оръжие, което представлява самонарастваща стойност от първа величина в йерархическата система. Защото колкото повече се разраства банковата дейност, толкова повече парите се издърпват от обращение и стойността им спрямо останалите стоки се надценява. Надценява се и властта на банкерите, защото количеството на парите в ръцете на банкерите е относително голямо спрямо парите в обращение и съответно - спрямо цената на всички стоки на пазара. Парите са конспиративно оръжие в ръцете на банкерите, които неизменно се регенерират в ръцете на банкерите и докато има банка, която да дава възможност за злоупотреби - така ще е. Не ще и съмнение, че за времето на възникването си това е било авангардно ноухау, истинска властова производителна сила, във времена, когато несъответствието между елит на власт и реален елит е било далеч по-малко.

 

 

 

 

 

 

4. Гласност, перестройка!

 

 

 

 

 

 

Базата върху която това е възникнало във времето е била:

 

1. Възникване на държавата, законите и парите. Т.е. развила се е нисходящата йерархия, проявяваща се като разделение на труда.

2. Натрупал се е конспиративен и лихварски опит от някаква прослойка, която е гравитирала във висшите кръгове на властта.

3. След това е била организирана наддържавата-банка със свой закон (Тората) и собствен народ- имперска аристокрация, обучаващ се постоянно в триединството на лобистика, конспирация и лихварство.

 

 

 

 

 

Условието, което е благоприятсвало 2 и 3 е била липсата на обратна йерархическа система, която да осъществява свободното движение и нагоре по йерархията, а не само надолу. Без такава обратна йерархия, системата е прозрачна само в едната посока, за обществото не е ясно, какво става, което е идеално условие за конспиративно управление.

 

Това което става обаче е било постоянното съществуване на все по-нарстващ натиск отдолу, който няма начин да се реализира и поради това е естествен двигател. Конспиративното управление използва именно тоя естествено съществуващ двигател, като го проучва и организира. Възможностите му да го проучи обаче са ограничени. Но обществото няма дори и тия възможности и затова не може да се мери с властовото статукво.

 

 

 

 

 

От друга страна, все по-нарастващият натиск отдолу, може и да е бил до сега естествен двигател, за елита на власт. В един момент обаче той се превръща в буря, а развилнялата се стихия не е пътнически влак, а е влакче на ужасите. На досегашният елит ще му се наложи да сподели управлението с обществото.

 

 

 

 

 

 

Рано или късно, ще трябва да бъде изградена обратна йерархическа система, която да дава прозрачност на системата и за субекта отдолу, елитът на власт вече няма да има преимуществото да бъде монополист над информацията.

 

Това означава, че секретната иформация и държавната тайна ще бъдат сведени до минимум. Правомощията на разузнавателните централи ще бъдат драматично орязани, а засекретена наука няма да има изобщо. Няма да има една наука за масите, и друга величията. Няма да има един закон за правоимащите и друг за правонямащите. Възможностите за носене и обработване на информацията от целия интелектуален потенциал на цялото общество са несрвнимо по-големи в сравнение с един ограничен кръг от хора. От там ще дойде небивал разцвет на цивилизацията.

 

 

 

 

 

Сега след като базата на обществото е впрегната от надстройката на обществото, надстройката трябва да бъде впрегната от базата. Т.е. базата вече плати цената, тя кредитира банката, която е длъжник. Сега банката ще трябва да си плати дълговете, защото теза и антитеза се уравновесяват във времето.

 

Първото и най-важното е промяната на избирателната система. А отменянето на банката означава връщането на златото и среброто, във функционирането им като пари.

 

 

 

 

 

И така: Бог да я прости банката! Тя май беше  двигател на прогреса. Не защотото управлението й беше прекрасно, а защото беше предизвикателство за човеците. Тя беше само форма през която премина развитието на цивилизацията.

 

 

 

 

 

 

П.П.

 

Може и да съм се объркал с двеста триста години, но какво са триста години за развитието на цивилизацията? И какво са триста години за развитието на живота на Земята?

Ето например, какво казва Дейвид Атънбъро в книгата си "Животът на земята":

 

 

 

 

" от микровкаменелостите знаем, че преди три милиарда години вече са съществували няколко ясно обособени разновидности организми подобни на бактериите.

Човешкото въображение се стъписва пред такива необятни периоди от време, но все пак можем да получим приблизителна представа за сравнителната продължителност на основните етапи в историята на живота, ако приемем, че от момента на тези първи зачатъци до наши дни е изминала една година. Тъй като едва ли сме открили възможно най-старите вкаменелости, можем да предположим, че животът се е зародил не преди три милиарда години, а доста по-рано, и е удобно да приемем, че на един ден от тая въображаема година съответстват около десет милиона години. По този календар се оказва, че вкаменелостите на подобните на водорасли организми от Гънфлинт Чърт, които са ни се виждали невъобразимо древни при първата ни среща с тях, далеч не са сред първите действуващи лица в историята на живота - те са се появили едва през втората седмица на август. Най-старите следи от червеи в Гранд Каниън са били оставени в тинята през втората седмица на ноември, а първите риби са се появили една седмица по-късно. Малкото гущерче е притичало по брега някъде към средата на декември, а човекът е излязъл на сцената едва на 31 декември вечерта. "

 

 

 

 

 

 

Така че, братя, червеите са наши братовчеди. И не е изключено в следващите един-два месеца някои гущери да изведат нова човешка цивилизация, докато сегашната деградира, като неуспешен опит на еволюцията. Защото от базата постоянно се поражда елит, който регенерира елита на власт (на Гея и идва умът в главата). Отдолу идва натиск, който е порив за развитие. Всичко нежизнеспособно ще бъде изядено, т.е. трансформирано в жизнеспособно.

 

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgman13
Категория: Политика
Прочетен: 642741
Постинги: 308
Коментари: 336
Гласове: 294
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930