Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Онлайн радио Словото на Учителя Беинса Дуно
2. Словото на Учителя Беинса Дуно
3. bgzemia в YouTube
4. Иванчовски правопис- как да сложим небесния знак ят и голям юс на клавиатурата си
5. Националенъ светогледъ
6. Масово пробуждане по света за вредите от ваксините
7. Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка
8. Духовна Свобода
9. Порталът към съзнателен живот
10. Небесният знак на България-Силва Дончева
11. САЩ се опитва да наложи забрана на етикетите ГМО
12. Мръсна пропаганда-Отказът от ваксините уж застрашавал здравето
13. Как да предпазим децата си от "осакатяването" на образователната система
14. "Кодекса за храните" против населението на Земята
15. Билкови рецепти-1част
16. Билкови рецепти-2част
17. Опасност за билките и билколечението
18. Хомеопатия
19. Световна конспирация срещу здравето
20. Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите
21. Що е то “задължително” и що е “образователна система”
22. Фармафия = мизерия, зарази и грешни дози
23. Конспирация на НАТО-облъчват ни
24. Петиция против задължителните ваксини
25. Ваксините- информиран избор
26. ГМО е вредно,кой твърди,че не е?
27. Внимание-инплантиране на чипове с ваксините
28. Ваксините носят само вреди
29. Българска Национална Патриотична Телевизия- храна за духа и извисяването на българина
Постинг
19.03.2015 14:09 - Латинска Америка и Карибския басейн се обявиха за ЗОНА на МИРА
Автор: bgzemia Категория: Политика   
Прочетен: 3478 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 20.03.2015 11:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Внимание!
Идеята "ЗОНА на МИРА" която тръгна от България дава своите добри плодове по света. Бъдете Благословени всички вие, които работите за тази свещена кауза!

 

Декларация на извънредната Среща на върха на  Президентите и правителствените ръководители на Боливарския алианс за народите на нашата Америка - Договор за търговия (ALBA - TCP)

 

Ние, държавните и правителствени ръководители, представители на страните-членки на АЛБА, на  срещата  на 17 март 2015 г. в Каракас, Боливарска република Венецуела, декларираме, че:

1. Отхвърляме Изпълнителната заповед, издадена на 9 март 2015 г. от Правителството на Съединените американски щати, тъй като считаме, че е несправедлива и представлява  посегателство срещу принципа на суверенитет и ненамеса във вътрешните работи на държавите;

2. Ние се придържаме към прилагането на международното право, мирното разрешаване на конфликти и принципите на ненамеса и призоваваме правителствата да действат в рамките на универсалните принципи и Хартата на Организацията на обединените нации и, по-специално  да се въздържат от използването на едностранни принудителни средства, които нарушават международното право;

3. Наше суверенно право  и искрена молба към американското правителство е да приеме и да  установи диалог с правителството на Боливарска република Венецуела, като алтернатива на конфликтите и конфронтацията, въз основата на трайно зачитане на суверенитета и самоопределение на  независимите  държави;

4. Нашето предложение е да се създаде Група, в рамките на континента и съществуващите алианси(CELAC, UNASUR, ALBA-TCP и CARICOM), която да работи за подобряване и улесняване на дипломатическия ангажимент между правителствата на Съединените американски щати и на Боливарска република Венецуела, за да се намали напрежението и намери  благоприятен изход.

В тази връзка, ние решихме:

1. Потвърждаваме още веднъж  ангажимента и безусловната ни подкрепа към братска Боливарска република Венецуела, в търсенето на механизми за диалог с правителството на Съединените щати, за да се прекратят нападенията на това правителство срещу Венецуела.

2.  Заявяваме, че Латинска Америка и Карибския басейн са ЗОНА на МИРА, в която народите желаят да се интегрират и да поддържат приятелски отношения, с цел  добруването и щастието на нашите народи.

 

3. Подчертаваме, че братска  Боливарска република Венецуела не представлява заплаха за нито една страна,  напротив, тя е солидарна нация, която е доказала своята готовност за сътрудничество с народите и правителствата в региона, превръщайки се в гаранция за  социалния мир  и стабилността на нашия континент.

4. Изискваме от Правителството на Съединените щати незабавно да спре тормоза и агресията срещу венецуелското правителство и народ, защото тази политика провокира дестабилизация и използването на насилие от страна на сектори от венецуелската опозиция.

5. Подчертаваме, че Изпълнителната заповед, одобрена от президента на САЩ, Барак Обама, очевидно пренебрегва "Декларацията за солидарност и подкрепа на демократични институции, диалог и мир в Боливарска република Венецуела", приета от Постоянния съвет на Организацията на американските държави на 07 март, 2014.

6. Заставаме против силната международна медийна кампания срещу братска Боливарска република Венецуела и нейното правителство, насочена към дискредитиране на Боливарската революция и,  защото се опитва да създаде условия за по-голяма и чужда намеса в мирното уреждане на спорове.

7. Още веднъж изразяваме силната си подкрепа за демократично избраното и законно правителство на президента на братска Федеративна република Бразилия, г-жа Дилма Русеф, допринасящо за укрепването и консолидирането на демократичните ценности и принципи, свободата и солидарността в нашата Америка.

8. Изразяваме  солидарност и огромна подкрепа към Президента на Аржентина, Кристина Фернандес де Кирхнер и други високопоставени служители от нейното правителство, които са подложени на дискредитираща кампания от сектори на политическата десница  и медии в страната.

9. Приветстваме конструктивния диалог по време на XX –то Събрание на Асоциацията на карибските държави (AЕC), проведена в Aнтигуа, Гватемала, на 10 Март 2015, за едностранно приетата Заповед, подписана от президента на Съединените щати, Барак Обама, срещу Боливарска република Венецуела.

10. Призоваваме посланиците на страните -членки на ALBA - TCP по целия свят, да  изработят   информационна кампания и да разпространяват истината за това какво се случва във Венецуела, както и задаващите се заплахи за региона  като цяло.

11.  Обръщаме се към социалните движения, работници, студенти, селяни, индианци, жени, да бъдат постоянно мобилизирани и будни, за да информират целия свят и народите на нашата Америка, че Венецуела и законното правителство на Конституционния президент Николас Мадуро не са сами и, че светът категорично отхвърля тази нова имперска намеса в  Латинска Америка, тъй като последствията могат да бъдат опасни за мира и стабилността в региона.

12. Отново потвърждаваме, че ALBA-TCP ще продължи да работи за единството, интеграцията, солидарността, мирното съвместно съществуване в името на идеалите на Латинска Америка и Карибския басейн за изграждане на регион с мир и  укрепване на отношенията между народите.

Също така заявяваме отново, на основата на поетия ангажимент за недопускане на конфронтация, нашата безпрекословна подкрепа към "Писмото към народа на Съединените американски щати: Венецуела не е заплаха," отправено от правителството на Боливарска република Венецуела, особено по отношение на следните аспекти:

а) Венецуела е гарант за свобода, независимост и многостранност.

б) Венецуела е убедена, че трябва да защитава мира, националния суверенитет и  международното право.

в) Венецуела е отворено и демократично общество, съгласно Конституцията и стремежите на нейния народ.

г) Съществува дългогодишно приятелство  между  народите на Венецуела  и САЩ.

д) Изпълнителна заповед на правителството и действията на САЩ, с които обявяват  Венецуела като заплаха за националната й сигурност са фалшиви и несправедливи, едностранни  и непропорционални.

е) Венецуела   изразява желание  да запази своя свещен суверинитет.

В заключение, ние, лидерите от АЛБА, заставаме твърдо на страната на Венецуела. Ние познаваме нашите основни свободи и отстояваме нашите права. Безусловно подкрепяме Венецуела в защитата на суверенитета и независимостта й, и ще я поддържаме с гордо вдигната глава, а не на колене.

В тази връзка,  се обръщаме към Правителството на Съединените щати и по-специално към президента Барак Обама да отмени Изпълнителната заповед, приета на 9 март 2015 г.,  защото е заплаха за суверенитета и намеса във вътрешните работи на Боливарска република Венецуела.

17/03/2015

 

Международен митинг против нато и американската агресия и в подкрепа на Донбас! България, Европа и света - ЗОНА на МИРА!
5-ти Национален митинг шествие "България-ЗОНА на МИРА!"
Посланиците на мира от България!
НАЦИОНАЛЕН МИТИНГ- ШЕСТВИЕ "БЪЛГАРИЯ- ЗОНА на МИРА!"
Продължаваме ВСЯКА НЕДЕЛЯ до ПЪЛНА ПОБЕДА!
ВИДЕО 1 ,
ВИДЕО 2- сащ и нато ВЪН! България - ЗОНА на МИРА




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzemia
Категория: Политика
Прочетен: 1520185
Постинги: 382
Коментари: 1058
Гласове: 1824