Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Онлайн радио Словото на Учителя Беинса Дуно
2. Словото на Учителя Беинса Дуно
3. bgzemia в YouTube
4. Иванчовски правопис- как да сложим небесния знак ят и голям юс на клавиатурата си
5. Националенъ светогледъ
6. Масово пробуждане по света за вредите от ваксините
7. Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка
8. Духовна Свобода
9. Порталът към съзнателен живот
10. Небесният знак на България-Силва Дончева
11. САЩ се опитва да наложи забрана на етикетите ГМО
12. Мръсна пропаганда-Отказът от ваксините уж застрашавал здравето
13. Как да предпазим децата си от "осакатяването" на образователната система
14. "Кодекса за храните" против населението на Земята
15. Билкови рецепти-1част
16. Билкови рецепти-2част
17. Опасност за билките и билколечението
18. Хомеопатия
19. Световна конспирация срещу здравето
20. Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите
21. Що е то “задължително” и що е “образователна система”
22. Фармафия = мизерия, зарази и грешни дози
23. Конспирация на НАТО-облъчват ни
24. Петиция против задължителните ваксини
25. Ваксините- информиран избор
26. ГМО е вредно,кой твърди,че не е?
27. Внимание-инплантиране на чипове с ваксините
28. Ваксините носят само вреди
29. Българска Национална Патриотична Телевизия- храна за духа и извисяването на българина
Постинг
07.06.2015 16:53 - Подготовка за нанасяне на нов удар срещу Венецуела
Автор: bgzemia Категория: Политика   
Прочетен: 2204 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

03 юни 2015
ВЕНЕЦУЕЛА: Напрежение с висока интензивност срещу революцията във Венецуела

Подготовка за нанасяне на нов  удар срещу  Венецуела в следващите дни като се гарантира присъствието на някои бивши десни президенти и мрежата от медии, съсредоточени в ръцете на властващите средства за масова информация, стават все по-заплашителни от прекомерната  военна обсада на САЩ, чието правителство все още поддържа незаконната  "Изпълнителна заповед".

Разполагането на 300 американски морски пехотинци, предимно от втория експедиционен корпус, базирани в Camp Lejeune, Северна Каролина, за Централна Америка, присъединявайки се към други сили, които са в тази област и ще остане до следващия ноември относно "маневри” и съвети за "повишено напрежение във Венецуела.

Анализаторите от САЩ свързват това военно присъствие със заплахи срещу Венецуела, където превратаджийски слоеве от опозицията подготвят шествия за да искат освобождаването на онези, които те наричат "политически затворници", въпреки че те са отговорни за предишните насилствени опити за преврат.

Такъв  е  случаят с Леополдо Лопес, който е подбудител и ръководител на  опита за преврат през февруари и март 2014, който бе маскиран като студентски протест и който предизвика смъртта на 50 души и над 600 ранени, подпалени  сгради и дори университети, и всичко това с подкрепата на Вашингтон, снайперисти и паравоенни групи, идващи от Колумбия.

Също така е подозрително увеличаването на US военни в Перу, където наскоро пристигнаха повече от три хиляди американски войници като част от военна обсада, която заплашва целия регион.

Южното командване съобщи за "мисиите" на тези специални сили, които извършват маневри със силите за сигурност на Централна Америка, и също че са намират в стратегическата база на САЩ в Парлемора, на 75 километра от столицата на Хондурас.

 "Маневрите" ще бъдат наблюдавани от Южното командване, за да бъдат „изпреварени” евентуалните урагани и природни бедствия, които ще разтърсят района, но това присъствие е съобщено от различни политически и социални сектори в Централна Америка и в Перу, където има военни бази на САЩ.

Около 90 ще бъдат  в Гватемала, където американски съветници скришом обучават паравоенни групи  в продължение на години и и ще го правят по време на поредица от народни протести срещу правителството на генерал Ото Перес Молина, който е бил шеф на "кайбилес”/kaibiles/ , най-кървавата паравоенна група в историята на тази страна.

САЩ развива дейност в няколко направления на "мръсната война" срещу Венецуела и правителството на президента Николас Мадуро, и те ще бъдат изправени пред нова и опасна ескалация от един непрекъснат опит за преврат, който продължава от 2014 г. и много преди това.

В момента се разпространява аудиозапис, разкриващ разговор между Леополдо Лопес, който през 2014 г. публично призна, че целта му е да свали президента Мадуро и бившият кмет на град Сан Кристобал, Щат Тачира, Даниел Себайос, и двамата арестувани, не по политически причини, а за  сериозни доказателства за  преврат и дори убийства с външна помощ.

В този запис, който излъчи една програма на държавния канал на Венецуелската телевизия (VTV), показвайки серия от планове за предизвикването на актове на насилие, и както се казва "за да преобърнат на страната", предвидени  до края на този месец май и началото на юни, призоваващи към шествия, които винаги се превръщат в насилствени действия (guarimbas).

Сега този призив за демонстрации, с който не е съгласна цялата венецуелска опозиция, бе „ разширен", и сега вече се нарича „призив за външна солидарност"  чрез който се посрещат бивши президенти, част от същия този дестабилизиращ проект.

Лопес и Себайос предлагат подкрепата и съучастието на опозиционните лидери и дори говорят за  това как ще се локализират  "паразитите" (паравоенни групи и снайперисти, които идват през границата с Колумбия), докато те ще се опитват да спечелят време като правят  гладна стачка.

Кампанията срещу Венецуела, по претекст  за нарушение на правата на човека и други, е изместена от оста на "безпрецедентната заплаха", която според Вашингтон представлява страната срещу Съединените щати, с обвинения за наркотрафик срещу висши служители на тази страна.

Въпреки че това не е нищо ново, а едно подновяване на кампания на правителството на Джордж У. Буш, когато през септември 2008 г., чрез постоянните му конспирации срещу покойния президент Уго Чавес във Венецуела я включи в списъка на страните, "на незаконни производители на наркотици"и трафик, в който списък фигурираха също Бразилия, Боливия, Панама, Еквадор, Хаити и дори други.

Буш заяви, че е включил Венецуела, Боливия и Мианмар в списъка на страните които "в последните дванадесет месеца са отказали да изпълнят своите поети ангажименти в борбата срещу трафика на наркотици", и подчерта необходимостта от "подкрепа на програми за подпомагане на "демократичните институции" във Венецуела и двустранните програми в Боливия, от жизненоважно значение за националните интереси на САЩ. "

Тази "помощ" означава "помощ" на различните фондации на ЦРУ към опозиционните групи в тези страни, във всички области и особено във властващите   медии да   организират и разпространяват  лъжи срещу тези правителства.

Не е случаен фактът, че след  VII Иберо-американска среща на върха в Панама, 2015 г., където бе даден  масовия отговор на Латинска Америка и Карибския басейн, с който се отхвърля Изпълнителната заповед на президента Барак  Обама срещу Венецуела, която все още не е анулирана, се стартира  нова кампания за трафик на наркотици.

В комбинация с така наречената „икономическа война”, и настъпление срещу революцията, виждаме  същата  схема, която ЦРУ приложи по време на преврата в Чили през 1973 г. срещу Салвадор Алиенде; схема, която е много опасна.

В допълнение към серията саботажи, продължава бруталното презапасяване с  продукти и недостигът поради постоянното източване на магазините, което заедно с насилствените действия, маскирани като "мирни протести" и  "пазарът", ориентиран към спадане на  цените на петрола, имитира изцяло  заповедта, дадена от хората на президента Ричард Никсън,  "да се направи така, че икономиката да се задушава" в Чили на Алиенде през 70-те години.

Кампанията срещу Диосдадо Кабейо, който още през януари тази година съобщи за използването на военния дезертьор Леасми Саласар, които лъжливо бе  представен като бивш шеф на охраната, от вестник  АВС от Мадрид,  сега го обвинява за поддържане на връзки с трафик на наркотици.

"Това е лъжа, че е бил мой началник по сигурността. Това няма нищо общо с моята безопасност, но това е, което иска АВС от  Испания светът да прочете!", каза Кабейо; «Човекът, който изигра огромна  роля в защита на правителството на Чавес през 2002 г».  

 Кампанията цели да атакува сърцето на чавизма, подкрепяна  бившия колумбийски президент Алваро Урибе в Колумбия, откъдето той ръководи една от фондациите, създадени от САЩ за  активиране на преврати наамериканския  континент.

Също така  паравоенноото присъствие подпомага, както конкретното положение на Колумбия, където има бази на американски бази и специалните части на САЩ, така и стратегическата база в  Паланкеро с голям радиус на въздушен обхват на действие. Кой може да повярва, че Вашингтон ще разреши умиротворяване на Колумбия, след като това ще го принуди да изтегли своите бази от тази страна, която заплашва Латинска Америка?

Личността на Кабейо е като авангард в психологическата информационна война, позволяваща на Пентагона на САЩ да манипулира 95 на сто от разпространението на  новините в света.

Венецуела е първата страна в региона, където е имало преврат през този век през април 2002 г., чрез комбиниране на "предполагаеми мирни шествия" с участието на част от военни, предприемачи и финансиране от различни фондации на ЦРУ, както бе показано в последвалото разследване.

Два дни продължи подкрепяния от САЩ преврат, нещо нечувано и е един от най-гръмките провали на Вашингтон в XXI век.

Тъй като президентът Мадуро е част от правителството, САЩ са избрали няколко посоки за дестабилизиране на Венецуела като старите обвинения за връзки между тази страна и Иран с "тероризма" и страните от "оста на злото", никога не е имало период, без преврати  в тази страна, която е приоритет за Вашингтон.

Става въпрос за ключова страна, която е движеща сила в регионалната интеграция, нейното стратегическо разположение, нейните природни богатства и нейните социални проекти са на прицел от САЩ, защото са „лош пример за региона”.

Най-големите ”мозъчни тръстове” са решили че „икономическата война”, както и падането  на цената на петрола, могат да направят Венецуела беззащитна..

ОПЕРАЦИЯ „ХЕРИКО” И СИНИЯТ ПРЕВРАТ

През февруари тази година, президентът Мадуро обвини, че  правителството на САЩ и десни политици в страната стоят зад плана за преврат. "Ние осуетихме опит за преврат срещу демокрацията, срещу стабилността на нашата родина. Това е опит да се използва група офицери от военната авиация, за да провокират насилие."

Също така Мадуро съобщи за важни арести на 11 февруари тази година, докато продължаваше разкриването на опита за криминален преврат. Двама души вече са идентифицирани, те криеха лицата си с маски и бяха облечени в униформи на военни от авиацията и на  Националната гвардия и  бяха записали видео в Маракай, Щат Арагуа,  за да се покаже  в медиите и да се твърди, че „въоръжените сили са се разбунтували срещу Мадурo", обяви след това президентът.

Синият план предвиждаше да се използва самолет ТУКАНО, за да се атакува Двореца МИРАФЛОРЕС  или  мястото, където има шествие и участва Мадуро, във връзка с Деня на младежта, и всичко това с участието на въоръжени бандити от групите ”guarimbas”.

Други цели, които бяха включени в плана бяха на министерствата на отбраната, вътрешните работи, правосъдието, Националния избирателен Съвет, военното разузнаване и телевизионния канал за новини ТЕЛЕСУР/Telesur/.

Заповедта за активиране на плана е трябвало да бъде публикуването на Програма на временното правителство, която бе намерена в различни инструкции и следвало да бъде разпратена в момента на преврата.

На 12 февруари тази година, председателят на Народното събрание, Диосдадо Кабейо, информира народа за плана и имената на тези, които бяха замесени, група цивилни, заедно с няколко офицери на венецуелската военна авиация. Кметът на Община ЛИБЕРТАДОР, Хорхе Родригес, подкрепи обвиненията на Мадуро и представи подробности.

В доклада се казва, че още през месец октомври 2014 е станал известен опит за покушение, известен под името "Операция Херико" и е извършен арест на крайно десния депутат Мария Корина Мачадо, предпочитана личност  на Вашингтон.

През февруари беше осуетен т.нар Син план/по името цвета на униформите на офицерите от военновъздушните сили/ чрез бързата намеса на Държавна сигурност и разузнавателните служби, които  иззеха техника и компютри в които  са фигурирали тактическите цели на превратаджиите. Също така, се откриха и видео материали, свързани с преврата, и стана ясно, че депутатът от десницата Хорхе Борхес е отбелязал целите за нападение, действие което щеше да разруши много съседни сгради и да предизвика много жертви сред гражданите.

Бяха намерени военни униформи на служители от сигурността и голямо количество оръжие. Този същият ден се разбраха и имената на военните, замесени в преврата, около дванадесет души, между които имаше генерали и един полковник. Някои бяха задържани, други са бегълци.

Кабейо приписва тези действия на отчаянието от факта, че народът даде достоен отпор на агресията на десницата, което  доведе до увеличаване на подкрепата за Боливарската революция и президента Мадуро.

От друга страна, личи и отчаяние сред  правителствените  служители на Съединените щати, които предупредиха опозицията, че тя им струва  много скъпо и че са похарчени огромни суми  пари.

Това накара Вашингтон да изостави настрана някои сектори на венецуелската дясна опозиция. И това се случва сега, когато наближават парламентарните избори през септември и се сменят места в Народното събрание и Латиноамериканския парламент/PARLATINO/, където опозицията се страхува, че ще бъде победена.

Отчаянието на опозицията използва много кампании и  обвинения като това срещу Кабейо, което е  част от "мръсната" и "психологическа война" на новините, излизащи от Пентагона, САЩ, които се използват от различни европейски медии и после „се цитират” от местните средства за масова информация. Следва се вече познат, стар план и матрица. И по същия начин действат днес инициаторите на следващ  опит за преврат, който отново заплашва Венецуела.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzemia
Категория: Политика
Прочетен: 1519695
Постинги: 382
Коментари: 1058
Гласове: 1824