Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Онлайн радио Словото на Учителя Беинса Дуно
2. Словото на Учителя Беинса Дуно
3. bgzemia в YouTube
4. Иванчовски правопис- как да сложим небесния знак ят и голям юс на клавиатурата си
5. Националенъ светогледъ
6. Масово пробуждане по света за вредите от ваксините
7. Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка
8. Духовна Свобода
9. Порталът към съзнателен живот
10. Небесният знак на България-Силва Дончева
11. САЩ се опитва да наложи забрана на етикетите ГМО
12. Мръсна пропаганда-Отказът от ваксините уж застрашавал здравето
13. Как да предпазим децата си от "осакатяването" на образователната система
14. "Кодекса за храните" против населението на Земята
15. Билкови рецепти-1част
16. Билкови рецепти-2част
17. Опасност за билките и билколечението
18. Хомеопатия
19. Световна конспирация срещу здравето
20. Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите
21. Що е то “задължително” и що е “образователна система”
22. Фармафия = мизерия, зарази и грешни дози
23. Конспирация на НАТО-облъчват ни
24. Петиция против задължителните ваксини
25. Ваксините- информиран избор
26. ГМО е вредно,кой твърди,че не е?
27. Внимание-инплантиране на чипове с ваксините
28. Ваксините носят само вреди
29. Българска Национална Патриотична Телевизия- храна за духа и извисяването на българина
Постинг
06.03.2016 12:54 - Трети март: Национално шествие "Безсмъртната чета", София-видео и снимки
Автор: bgzemia Категория: Политика   
Прочетен: 7233 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 12.03.2016 22:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  "БЕЗСМЪРТНАТА ЧЕТА" НАЦИОНАЛНО ШЕСТВИЕ
по случай 

ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО

организатор:
Гражданска инициатива

ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА

 

На 3-ти март 2016 година в София се проведе Национално гражданско шествие „Безсмъртната чета –  Освобождение на България от турско робство“ (видео),организирано от Гражданска инициатива ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА

 Хиляди хора изпълниха централната улица на София,  като носеха в ръцете си снимки и портрети на тези, които живяха и загинаха ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО на България по време на Руско-турската Освободителна война и други въстания през петте века робство или са осъществявали народно-просветна дейност за запазване на традициите, културата и националната  идентичност на българина. Някой носеха автентични снимки или изписани на бял лист имена на свои прадеди, отдали живота си за България.

Най - отпред на шествието вървяха представители на Международната младежка организация „Българска асоциация Хан Аспарух – Витязи“. На тях бе поверена честта да носят Самарското знаме,  венците за паметниците на Цар Александър II и Българските опълченци.  Знамената на България и Русия стояха до венците едно до друго, така както двата народа бяха рамо до рамо в Руско-турската Освободителна война. На водещия централен плакат върху фон от националния трибагреник бе написано „ ТРЕТИ МАРТ – Освобождение на България от турско робство. Благодарим Русия! Помним историята!“. След това бяха подредени два огромни флага (видео) на Република България и на Руската Федерация, всеки от които дълъг около 7 метра.

 

            Безсмъртната чета бе водена и от известни български спортисти и треньори на Национални отбори. Сред многолюдното шествие имаше много родители с децата си, хора от различни възрасти и социални сфери, от  политически формации, обаче без каквито и да било отличителни политически знаци. Единствения депутат присъствал на шествието бе независимия народен представител Велизар Енчев, който се сля с гражданите и дори не взе думата за изказване. Той вървеше със свои приятели и съидейници зад трансперант с надпис „патриотизмът-национален идеал“.  По-назад в хилядното шествие се четеше надпис на голям трансперант „Асоциацията на сирийците в България поздравява българския народ по случай Националния празник“, от което се разбираше, че членовете на асоциацията са направили своя група за да уважат българският народ и България, чийто поданици са и те от много години.

Шествието премина по централната улица под звуците на възрожденски песни и спря за малко пред Руската църква. Деньо Павлов, главен организатор на шествие направи кратко изказване(видео) за съвременното положение на България, като завърши с думите „Българите сме оцелели, ще оцелеем и сега“, след което шествието продължи.

Пред паметника на Цар Александър II бяха изказани благодарствени и насърчаващи слова от Пепа Рашева(видео), един от организаторите, Николита Вълева(видео), член на Българска асоциация Хан Аспарух Витязи, Искрен Дилов от Враца(видео) също организатор. В изпълнение на Богдан Дуков прозвуча стихотворението Русия (видео), чийто автор е патриархът на българската литература Иван Вазов. Написано две години преди Руско-турската Освободителна война, стихотворението е  израз на всенародната вяра в освободителната мисия на Русия за освобождението на България от 5 вековното турско робство.

Стихотворението „Опълченците на Шипка“ бе трогателно изпълнено от Никола Радев(видео), също член на младежката асоциация. Младежът стоеше качен високо на самия паметник и гласът му, силен и ясен, отекваше в сърцата на хората. Някой слушаха притаили дъх, други шепнеха заедно с него, а на трети сълзи напираха в очите. Бурни възгласи „Браво!“ и ръкопляскане изпълни пространството след края на великата ода.

След едноминутното  мълчание(видео) на колене в памет на загиналите за Освобождението на България, прозвучаха химните на България(видео) и на Русия(видео), молитва за България от Николай Коларов(видео),  последвани от бурно ръкопляскане. След това тържествено бе поднесен венец(видео)  от Националното шествие и стотици хора положиха цветята си пред монумента на Цар Освободител.

            Шествието отново се подреди и тръгна към паметника на Българските опълченци(видео). Там вече бе приключило официалното държавно тържество и многолюдното шествие пристигна точно в момента на съобщаване на венците. Веднага щом се чу, че президента на България и Министър председателя поднасят венци, хиляди хора засвириха и възмутени възгласи  се чуваха от всички страни-„предатели“, “лицемери“ …

            След поднасяне на официалните венци хората, намиращи се около паметника на Българските опълченци направиха шпалир(видео) за да може Националното шествие „Безсмъртната чета“ с двата огромни флага на България и Русия да се придвижи напред и да поднесе венците и цветята, които носеха гражданите.

            Оказа се, че в същото време там се намира Юрий Исаков, посланик на Руската Федерация у нас, заедно с други руски дипломати. Хората  ги поздравяваха радостно и те на свой ред започнаха да ръкуват гражданите от националното шествие(видео) и да ги поздравяват сърдечно с празника. Чуваше се между хората "Браво!Русия!".

            След полагане на венците се разнесоха звънливи детски гласчета и хората, аплодирайки се подредиха в кръг около няколко малки дечица, които пееха „Де е България“(видео).Това беше най-добрия нережисиран завършек на Националното шествие Безсмъртната чета, което остави и чувство на надежда  за бъдещето на милата ни Родина България.  

            За първи път през последните 26 години се провежда Гражданско Национално шествие на Трети март, без опити за политизиране. Атмосферата бе оживена и радостна. Усмивки красяха всички лица, чувстваше се пробуденият Български дух, който не позволява подменя и неуважение към историята на България.

 На въпросът „какво ви накара да организирате това шествие“ Пепа Рашева и Деньо Павлов от Гражданска инициатива ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА отговориха следното „През последните 26 години българските политици замениха турското робство с османско присъствие, а тази година отидоха много по-напред – замениха османското присъствие със „съжителство“. Стъпка след стъпка напредват и нищо чудно следващите политици да „докажат“, че по време на турското робство България е била най-процъфтяваща и по тази причина да отворят границите за да възстановим „съжителството“ в обща държава с турция!!! В речите си по официалните тържества президентът и министър председателя грозно и унизително не казват истината. Премълчават в речите си, че Русия ни е освободила от турско робство. Подложени сме на силна соросоидна кампания от страна на САЩ, Турция  и други западни държави за противопоставяне на България и Русия по модела на Украйна. Налага се народът да действа с всички възможни средства за да коригира безумията на политиците„  

 

„Дела трябват, а не думи“

Васил Левски

 

Автор:

Една Българка

Внимание! Нито една българска медия не отрази нито дума за това внушително гражданско шествие.

Репортаж на Лайф нюз- Русия
Албум със снимки от шествието

imageПредставители на Българската асоциация Хан Аспарух - Витязи.imageimageпред паметника на Българските опълченци
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageВелизар Енчев- независим  депутат, председател на ПП "За радикална промяна Българска пролет"  се включи в гражданското шествие заедно със свои съпартийци като граждани.imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageЮрий Исаков- посланик на Руската Федерация в България, представители на посолствсото на РФ в България и Директора на Дом на Москва в София, пред паметника на Българските опълченциimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageДо паметника на Цар Освободител шествието срещна рота Български опълченци, които отиваха към паметника на Българските опълченци. От шествието се разнесе мощен вик "Урааааа! Да живее България"imageЧаст от подготовката за Национално шествие Безсмъртната четаimageimage
  ВИДЕО:
1.Безсмъртната чета - Национално шествие София

2.Поглед от високо към Национално шествие Безсмъртната чета
3.Пред руската църква: България е жива! България ще пребъде!
4.Ураааа! Да живее България! Национално шествие
5.Пепа Рашева:На официалните тържества не се говори, че Русия е наша Освободителка! Трети март
6.Стихотв. "Русия", поздрав от Николита Вълева и стихотв. "Опълченците на Шипка"
7.Никола Радев рецитира Опълченците на Шипка, член на Асоциация "Хан Аспарух"Витязи
8.Химна на България пред Цар Освободител
9.Искрен Дилов от Враца: Помнете, че днес също е време разделно! Трети март 2016г.
10.Химна на България пред Цар Освободител
11.Благодарност към Русия пред Цар Освободител и молитва за България
12.Поднасяне на венци и цветя на паметника на Цар Освободител
13.Националното шествие отива на паметника на Българските опълченци,
14.Националното шествие Безсмъртната чета пред паметника на Българските опълченци
15.Руското посолство поздравява с празника гражданите от Националното шествие
16.Милена Гълъбинова: Русия, българският народ е с вас! Трети март.2016 г
17.Има бъдеще за България с такива деца. Да са ни живи и здрави!





Гласувай:
11



1. kuschel - Поздрави!!! Защо никоя телевизия ...
07.03.2016 07:51
Поздрави!!! Защо никоя телевизия не ви отрази? Мръсни курви американски!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgzemia
Категория: Политика
Прочетен: 1519752
Постинги: 382
Коментари: 1058
Гласове: 1824