Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2017 11:29 - Ден на българската ...НЕ ...
Автор: gslavova Категория: Политика   
Прочетен: 3783 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ден на българската култура, писменост (която изобщо не ни зачитат че е тръгнала от нас нито руснаци, нито македонци, нито сърби, нито .... далекоизточните народи като казахи, азери, чеченци, узбеки , монголи - те даже не знаят за братята Кирил и Методи).

Дипломаическите ни мисии по света дават понякога някакви символични приеми за празника, няма шествия, няма училища, където българският се преподава на децата на българските икономически бежанци, и няма българска музика .... освен в японски магазини за луксозни стоки. Но и тази музика я мислят за испанска или италианска!

В България полуграмотни политици определят типа на празнуване на празника на грамотността, вали дъжд и някой отчаяно си надува патриотизма с тиражиране на "българска песен на Евровизия" , в която не се изпява нито една дума на български, а мелодията е копие от саундтрака на американски филм от 90-те години на миналия век.

Празник на българската, или НЕбългарската сянка на нихилизма ни. Развяваме наивистични портрети на братята Кирил и Методий, снимани венци от цветя, снимки на пожълтели книги с някакви пера стърчащи по тях и се опитваме да го изпатриотим като си чупим езика да прочетем старобългарски думи с произношението от 9 век!!! Умилително, наивистично и неадекватно. Но пък  ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ....

Навремето думата "самодейност" беше малко за присмех - показваше голяма енергичност и липса на професионализъм и интелект (понякога). Можем ли вече да наречем светлият български празник от днес "ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА САМОДЕЙНОСТ"?  

От 30 години почти цъфти политическата самодейност и непрофесионализъм около нас - цъфти до такава степен, че изгони милиони българи по света, съсипа демографски, интелектуално и икономически една иначе оцеляваща държава. Превърна празниците на народността в тъжни събития, на които в семействата по масите има празни столове, не защото хората са починали, а защото просто не са вече в България. И то столовете на които стоят хората в разцвета на силите си .... Не е била това целта на българските политици преди 1000 години, но сега това е факт. И даже ще се прави референдум за смяна на кирилицата с латиница. Честито.

Честит празник на българската писменост и култура и се надявам поне на този ден да се абстрахираме от българската политическа глупост и неграмотност, от призивите да  наречем българско и да се гордеем с нещо което изобщо не е българско, да размятаме пожълтели фотографии и да се готвим да пеем жалейки на хилядолетният успешен проект на цар Борис и братята Кирил и Методий. Дано глупостта и неграмотността имат предел и престанат в един момент.

Честит празник на сърцата, а не на държавата ни - където и да сте по света! 


Тагове:   празник,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. kanibal - Ето тая отрепка, на която се кланят ...
24.05.2017 23:01
Ето тая отрепка, на която се кланят доста идиоти тук, не признава, че руските мелези са получили азбуката от нас.

"нес е специален ден и за Русия - Денят на славянската писменост, а славянската азбука и литература са дошли до нас от Македонска земя.

Това казва днес президентът на Русия Владимир Путни на среща с македонския си колега Георги Иванов, който е на работно посещение в Москва. Думите му са цитирани в съобщение на интернет страницата на Кремъл, което може да се прочете и на английски език.

Путин допълва, че това е илюстрация за връзките между Русия и Македония."

цитирай
2. schumpov - Турих, Ви, минус. Изразявате ти...
27.05.2017 09:05
Турих, Ви, минус. Изразявате типична коминтерновска позиция. Нито дума за руската имперска традиция. Както Русия, така и БКП, винаги са работели за унищожаването на ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ, и винаги са ползвали русофилите българофили. Самата Вие, българка ли сте или комунистка?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gslavova
Категория: Бизнес
Прочетен: 259046
Постинги: 102
Коментари: 108
Гласове: 150
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930