Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2017 17:34 - Светло бъдеще, гримирано настояще, видими резултати...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1270 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Така накратко бих могъл да оценя казаното от Цветан Цветанов на дадената пресконференция от него вчера в Търговище. Разбира се, акцентът бе в новината, че с гласувано Постановление на Министерски съвет преди седмица, градът ни ще получи 3 000 000 лева за ремонт на важни пътни отсечки от републиканската пътна мрежа, от години силно тормозещи участниците в движението.

И тук вече дойдоха минутите за Герб реклама - Цветанов убедено заяви, че с работата си "кметът Дарин Димитров всекидневно променя облика на града ни", а той пък от своя страна обяви, че тези пари ще ощастливят местните ни хора само и единствено благодарение на усилията, положени лично от г-н Цветанов! Така трябва да се говори, вярно и убедено - Браво, браво!

На подобни медийни прояви явно не му е мястото за задаване на неудобни въпроси от присъстващите местни журналисти, все пак. Бях го писал наскоро, че това ще бъде и основният техен подход сега - еднопосочно изнасяне само на хвалби и сърдечни и взаимни благодарности, тиражирани многократно и от всички страни, верни на принципа стар от времето на Гьобелс, че повторена стократно, и лъжата ще стане истина, може би....

А каква е в политически план реалността в Търговище - лично Цветанов наложи в средата на 2015 г. за кандидат-кмет депутата /тогава/ Дарин Димитров, вместо издигнатият от местният ни Герб Светлин Бонев, съгласувайки с необходимото споразумение за това с ДПС, в лицето на Лютви Местан като негов оперативен председател.

ДПС издигнаха свой кандидат-кмет, елегантно отказвайки се по този начин да подкрепят изчакващият ги до последно, и надяващ се за свой ПЕТИ МАНДАТ силно провален кмет Мирев - между другото скандално НЕ ОТСТРАНЕН предсрочно /при това категорично НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО според мен!/ от длъжност в средата на 2014 г., поради потвърденият си от ВАС Конфликт на интереси. Забележителен бе и фактът, че Мирев си бе на практика "спасен" от отстраняването си именно от квотата "уж" на Герб в ОИК - Търговище, тогава... Пълна Красота, нали така?

Веднага след изборите, бе сформирана предварително договорената местна "ОФ" коалиция, с основни съуправляващи в нея - Герб, ДПС & БСП, подсигурени с подкрепата на АБВ и Обединените за Търговище.

За половината мандат - толкова, даже и не се доближи това слабо и безпомощно управление до съществените проблеми на града и Общината ни. Единственият Областен град в страната без местно радио и телевизия, със спасен от фалит общински, и жалещ го от критични публикации частен вестник. Град, където стриктно се спази повелята на г-жа Надежда Нейнски, дадена през далечната 1999 г. в Ловеч по отношение на журналистите....

И понеже е време за равносметка в средата на мандата, да погледнем актуалната политическа картина, както и къде се подвизават днес седемте, участвали в избора за Кмет на Общината ни преди две години.

Както споменах, формално кандидатираната от ДПС тогава - г-жа Якубова, запази своето место на зам.кмет в екипа на Дарин Димитров. Вярващият си до последно, че ще бъде новият кмет на града ни - г-н Диан Цонев от БСП /жестоко употребен и излъган едновременно от Мирев!/, не можа да преодолее този публичен провал, личен срам и резил, и напусна житейски града ни - за временно или постоянно, той си знае най-добре.

Очакващият да спечели тези избори - дори без балотаж!, и кандидат-кмет на АБВ - Ивайло Първанов, е действащ и мълчалив общински съветник, плътно подкрепящ това управление, както и избора на Хамди Илиязов за Почетен гражданин, например...

Очакващият много повече от тези, на практика получени "около хиляда баби, т.е. гласа" /по оценката на г-жа Г.Василева/, регистриран като независим, но подкрепен от Движение 21 - г-н Славчо Славчев, изчезна от публичността, опитвайки да се справи по-добре с проблемите на бизнеса си, явно. На мига след вота се покри от публични изяви и кандидат-кмета на Атака - г-н Сашо Йорданов, тръгнал с много по-голяма кошница на тях, определено. За този тип кампанийни участници съм писал няколко кратно преди - около три месеца преди поредните нови избори, в зависимост от конюнктурата и парите от партийната субсидия, ще ги видим отново на манежа, може би...

Очевидно е, че само аз продължавам активно да развалям блатното спокойствие на този нареден мач, водещ ни се като местен политически пейзаж...

Да хвърля един поглед и върху т.нар. водещи партии в града ни - в Герб противоборството по оста: Венка Стоянова& Митко Стайков, ще продължи да се задълбочава, като аз многократно съм писал и заявявал, че за мен е абсолютно неприемливо /но не и необяснимо! /лице на местният ни Герб днес - 2017 г., да бъде депутата Стоянова.

В БСП всичко е под пълният контрол на гонещият вече своите седемдесет години ветеран Мирев, както и на още по-възрастният негов предшественик като кмет Петър Карагеоргиев... При тези тежки и стари "дъбови сенки", младите около тях нямат никакъв шанс, както и открояващи се качества, честно казано. С две думи - ще си носят кръста на едни парникови цветя, и това е положението.

В ДПС все още Хамди Илиязов е човекът-партия, особено след като изненадващо за мнозина и ненадейно /засега/ бе спрян полетът към висините на... Сокола, пардон, екс депутата им и местен лидер - г-н Тунчер Кърджалиев. Говори се сред тях, че след като болезнено бе изхвърлен от участието дори в депутатската им листа тази пролет, опитвайки се да се противопостави на обещанието от страна на Доган, дадено към дъщерята на д-р Шабанов от Омуртаг, наследила го вече като депутат от ДПС сега, му е поставено условието да "слуша много и да учи английски", като евентуално в резултат на това "правилно" негово поведение ще бъде реабилитиран на избираемо място в листите за Европарламента през пролетта на 2018 г. Може би, обаче...

Корпоративният ни местен проект "Обединени за Търговище" няма смисъл да оценявам политически, той е просто олицетворение на интереса на неговият собственик. Странно е положението на Обединените патриоти /Атака, ВМРО и НФСБ/ в града - определено те би трябвало да подкрепят Герб и Дарин Димитров /а по този начин - респективно и ДПС!/, но при тях е пълно с хора с една не много ясна, или претърпяла пък пълна промяна политическа ориентация през последните години. Но "на ачика" няма никой и при тях засега...

Не крия, че ми е много болно за погрома, които целево нанесоха през последните години върху това, което остана от едновремешното ни СДС хора със знакови прякори и дребни души, но така или иначе, и там предстой както преструктуриране, така и отичане на "мътната вода". Ще има и изграждане на нови проекти, разбира се, но засега е това - КУРАЖ И СВЕТЛИНА! 




Гласувай:
1



1. sib - Г- н Русев, интересно е как до този ...
21.09.2017 15:04
Г- н Русев, интересно е как до този момент не сте публикували информация и не сте коментирали не малкия брой апартаменти (12 броя), които г- н Райчо Райчев дължи на община Търговище?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323154
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031