Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Онлайн радио Словото на Учителя Беинса Дуно
2. Словото на Учителя Беинса Дуно
3. bgzemia в YouTube
4. Иванчовски правопис- как да сложим небесния знак ят и голям юс на клавиатурата си
5. Националенъ светогледъ
6. Масово пробуждане по света за вредите от ваксините
7. Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка
8. Духовна Свобода
9. Порталът към съзнателен живот
10. Небесният знак на България-Силва Дончева
11. САЩ се опитва да наложи забрана на етикетите ГМО
12. Мръсна пропаганда-Отказът от ваксините уж застрашавал здравето
13. Как да предпазим децата си от "осакатяването" на образователната система
14. "Кодекса за храните" против населението на Земята
15. Билкови рецепти-1част
16. Билкови рецепти-2част
17. Опасност за билките и билколечението
18. Хомеопатия
19. Световна конспирация срещу здравето
20. Извращенията са приемливи, ако се вършат от властите
21. Що е то “задължително” и що е “образователна система”
22. Фармафия = мизерия, зарази и грешни дози
23. Конспирация на НАТО-облъчват ни
24. Петиция против задължителните ваксини
25. Ваксините- информиран избор
26. ГМО е вредно,кой твърди,че не е?
27. Внимание-инплантиране на чипове с ваксините
28. Ваксините носят само вреди
29. Българска Национална Патриотична Телевизия- храна за духа и извисяването на българина
Постинг
04.08.2015 17:11 - АМЕРИКАНЦИ ЗА АМЕРИКАНСКАТА ВЪНШНА ПОЛИТИКА
Автор: bgzemia Категория: Политика   
Прочетен: 1692 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.08.2015 17:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

АМЕРИКАНЦИ  ЗА  АМЕРИКАНСКАТА  ВЪНШНА  ПОЛИТИКА


       Д-р Пол Крейг Робъртс, смятан за един от основните създатели на „рейгиномиката“, бивш зам.министър на финансите на САЩ в администрацията  на Роналд Рейгън, казва в специално интервю за българската медия Форумнюз. По думите му, българското правителство е купено от Вашингтон като съюзник срещу Русия. „Може би българите са смятали, че това е добре заради предишния контрол над страната от Съветския съюз. Вероятно мозъците на българите са промити от американската пропаганда и не разбират, че България е под контрола на Вашингтон, който е купил правителството им“,
казва Робъртс. „Вашингтон дори го накара да лиши страната от руския газопровод. Българите трябва да се запитат защо поставят Вашингтон начело на управлението на страната им“.
Робъртс  е наясно, че Вашингтон, тъмните ционистки сили, банкерите и военнопро-
мишленият комплекс тласкат света към нова унищожителна война. Пол Робъртс вижда спасението на Европа, а вероятно и на света в разпускането на НАТО. Според него Вашингтон няма да допусне подобно решение, защото натовското плашило е удобна маскировка за постигане на имперските апетити на САЩ.
Фашизмът е в процес на реабилитация. Опитното зайче е Украйна, където на почит са пречупеният кръст и нацистката символика и практика.
Д-р Робъртс  подчертава, че в стратегията на САЩ,  на ЕС е отредена роля на буфер между САЩ и Русия. „Все пак обаче, ЕС е васал на Вашингтон. ЕС и НАТО се използват, за да се заплашва Русия. Ако заплахата към Русия от тяхна страна продължи, Европа ще носи тежестта на войната, която ще я унищожи изцяло“, изтъква Робъртс.
Той е категоричен, че единственият начин да се избегне Третата световна война е някои, или всички страни–членки на ЕС, особено Германия,  да напуснат НАТО. „Без тази организация, която прокарва политическо и „законно“ покритие на американските сили да поставят себе си на руските граници, не би трябвало да има заплаха от война. Като нейн член България ще бъде отговорна  за своето собствено унищожение. Нито една държава член на Алианса няма самостоятелна външна политика. Политиците в тези страни се контролират от Вашингтон. Европейската политика е политиката на Вашингтон. Европейските политици обслужват интересите на Америка, а не тези на народите си“, казва в интервюто си за Форумнюз Пол Крейг Робъртс.

Майк Билингтън, политически анализатор: „Проблемът не е само в това, че в Украйна управляват хора, които представляват неонацистките сили, качени на власт от САЩ, с помощта на Виктория Нюланд. Правителството в Киев одобри редица закони, които са откровено фашистки, възхваляват нацисткия колаборационист Степан Бандера и предоставят на неговите привърженици допълнителни социални гаранции. Всъщност те открито обявяват война на всякаква опозиция, която не е съгласна с правителството в Киев“, коментира ситуацията Билингтън. Той напомня за политическите убийства в
Украйна и предупреждава, че личната отговорност за тези убийства трябва да понесе агентката на на Обама в Украйна Виктория Нюланд – жената, която ръководеше свалянето на законно избраното правителство и допринесе за идването на неонацистките сили в Киев“, заяви американският анализатор/БГНЕС.

Ноам Чомски: САЩ са най-големия терорист в света.

Пат Бюканън, американски политолог: „играят ли американците съюзници на Ал Кайда в Йемен?“
„От повече от месец саудитска бойна авиация бомбардира Йемен, за да преобърне хода на превземане на страната с 25 млн. население от бунтовниците хути, и възстановяване на власт на президента, който избяга в Рияд. Бомбардировките предизвикаха хуманитарна катастрофа, - близо 1000 загинали, 3,500 ранени, десетки хиляди останаха без домове. САЩ са съучастници на саудите в бомбардировките срещу Йемен.
Защо? Защо гражданската война в Йемен е война на Америка? Какво въобще са ни направили хутите на нас, на САЩ? Макар и да не ни обичат, тяхното въстание беше надигане срещу шепа автократи, които бяха поставени начело против волята им, както и срещу „Ал Кайда“ на Арабския полуостров“ /БГНЕС.

Джими Картър – президент на САЩ от 1987 до 1991 година. „Не въоръжавайте Украйна. Изпълнението на Минските споразумения е най-добрия начин, за да се постигне мир в Украйна.Надявам се, че лидерите в Киев и Москва ще направят всичко по силите си, за да ги изпълнят, няма друг път“.
„Бях много горд, когато видях, че Франция и Германия, независимо от САЩ и останалите държави предложиха и организираха Минските споразумения, които са най-добрия начин за разрешаването  на украинската криза в дългосрочна перспектива“.
Това изказване на Джими Картър бе направено на срещата на групата на „Старейшините“ с президента на Русия Владимир Путин. Групата е създадена през 2007 г. по инициатива на Нелсън Мандела.

Пол Крейг Робъртс, политолог от САЩ, който е работил с американски президент Роналд Рейгън. „Европа най-накрая трябва да разбере коя е истинската заплаха – Русия или Вашингтон, чиято политика тласка Стария свят към никому ненужни проблеми“.
Това пише в своя блог известният американски политолог. „Използвайки лобизма,  заплахите и натиска, които са трите основни инструмента на американската външна политика, Вашингтон вече предупреди европейските протежета  за последиците в случай на отказ от продължаване на санкциите срещу Москва“. Според американския политолог  в Европа най-накрая трябва да решат кой представлява по-голяма опасност за световната сигурност – Вашингтон или Москва.
Робъртс отбелязва, че твърденията на САЩ за „заплаха“ (за света – бм.В.С.)все така не са потвърдени с факти: няма никакви доказателства за военно присъствие на Русия в Украйна , или за опити на Москва да застрашава страните от Източна Европа. „Разбира се, Вашингтон не възнамерява да смекчи своята политика и иска да остане единствената свръхдържава“, казва Робъртс /РИА „Новости“.

Друг един глас, чужд на европейските и световните интереси:
Дъглас Лют, постоянен американски представител в НАТО: „Вашингтон е готов да изпълни сам принципите на колективната отбрана в НАТО. САЩ трябва да са готови, дори без съгласие в НАТО, да бъде задействан член Пети от Вашингтонския договор за колективна сигурност“. Правителството на САЩ смята, че Пети член не може да чака гласуване за одобрение от всичките 28 държави. Този член гласи, че ако един член на НАТО бъде нападнат, другите членове трябва да му се притекат на помощ. Отговорът е както колективно, така и индивидуално задължение на страните-членки. „САЩ смятат, че са в правото си да отвърнат  на такова нападение в индивидуално качество, независимо от резултатите от гласуването в Североатлантическия съвет. Ние вече имаме дислоцирани американски войски на източната граница и те ще останат там колкото трябва, както каза президентът Обама“.
Това заяви Дъглас Лют на проведения в Брюксел форум „Приятелите на Европа“ /ТАСС.

Скот Рикард, американски експерт, работил над 25 години в американските специални служби: „Американците 20 години подготвяха безредиците в Украйна“. „За подготовката на настоящите събития в Украйна бяха нужни 20 години, а финансовите наливания от страна само на един донор – Агенцията за международно развитие на САЩ – са от рода на  5 млрд. долара. Финансирането на подобни програми осигуряваше също Джордж Сорос, който вложи над 10 млрд. долара за последните години“, заяви Рикард за RT.

FORBES, Дъг Бендоу, наблюдател на агенцията: „Киев не само че трябва да провежда собствена политика, но и да си поема свързаните с това разходи. Вашингтон и Брюксел не трябва да подкрепят политиката на сблъсък с Русия. Постоянната конфронтация и евентуална война с Русия ще бъдат далеч по-лош вариант“.  „Поведението на Русия в украинския конфликт не е никаква заплаха за Америка, а действията на Москва бяха до голяма степен провокирани от САЩ и ЕС“, твърди Бендоу /KROSS

Американци разказват какво мислят за руския президент Владимир Путин. Във Вашингтон доброволци проведоха необичайна анкета: попитаха обикновените американци какво мислят за Русия и за нейния президент, предаде теелевизия „Звезда“. Резултатите от проучването се оказаха изненадващи.
Някои от анкетираните американци смятат, че Русия е страна, в която цари вечен студ, а в менюто на местните жители се състои само от водка и картофи. Около 1/3 от анкетираните, на въпроса какво мислят за Русия повторили това, което са учили в училище – че тя е най-голямата страна в света. Някои от американците казали, че биха искали страната им да бъде в по-приятелски отношения с Русия. Самия Владимир Путин те определят като герой – супермен и железен човек, както и като добър президент на страната си, който прави и невъзможното за успеха й.

G.Chenglu,  изследовател от Харвардския университет пише: „Както Ал Кайда“, така и „Ислямска държава“ са произведени в САЩ като терористичен инструмент, предназначен за разделяне и окупиране на страните, богати на газ и петрол, в Близкия изток  и за противопоставяне на влиянието  на Иран в региона. 

Уилям Одъм, който оглавява Агенцията за национална сигурност по време на президента Роналд Рейгън твърди, че „независимо в какви размери, САЩ използват тероризма в периода 1978-1979 г.  Тогава Сенатът е трябвало да приеме закон срещу международния тероризъм, но при всяка формулировка мненията на адвокатите са били, че САЩ ще бъдат определени като държава, практикуваща тероризма“.

Според американския журналист Патрик Смит, САЩ както личи, са надценили възможностите си по отношение на Украйна и сега се връщат към реалността, което, според него, е реалното политическо решение от всички възможни. Според американския журналист, който е публикувал статия в изданието Salon, Джон Кери „призна поражението“ с неотдавнашната  си среща с Владимир Путин  и Сергей Лавров.  Патрик Смит е на мнение, че е било очевидно, че администрацията на Обама ще трябва да отстъпи, което се е знаело от самото начало – буквално седмици след преврата в Киев, подкрепян от САЩ. Позовавайки се на свои източници, Смит отбелязва, че по-голямата част от срещата в Сочи е била свързана с иранската ядрена програма. По негови данни, на Украйна е било отделено 10% от времето. Според Смит, новата позиция на Кери може да се разглежда като „капитулация и молба за сътрудничество“.  „В Сочи станахме свидетели на признанието на Кери , че Вашингтон е загубил и никой няма да ги подкрепи, когато  агитират за военно  решение на украинския конфликт. Освен това никой не смята властта в Киев за нещо повече от „корумпирани бездарници“, коментира журналистът /BGNES.

Ню-Йорк Таймс излезе с унищожителен и откровен анализ  на това какви са резултатите от правителството на Евромайдана. Според  изданието, Украйна е на прага на фалит и това е най-малкото, което буди тревога.“ Година след избирането на Порошенко за президент и 6 месеца след въвеждането на ново законодателство, Украйна се превърна в страна, дълбоко потопена в политически и икономически хаос“, пише изданието и цитира Брус Джаксън , президент на проекта „Преходна демокрация“, който казва:  „Украинското правителство е толкова крехко и слабо, че не може да предприеме необходимите действия за създаване на независима държава“.
„В момента висшите чиновници се безпокоят открито за това, че обещаният кредит от над 40 млрд. долара от МВФ и съюзниците няма да е достатъчен за това, страната да бъде удържана „над водата“. „Продължаващите безпорядък  и корупция се превръщат в източник на търкания межу правителството и неговите европейски съюзници, особено Германия и Франция.

Президентът на САЩ Барак Обама обяви през м.септември 2014 година създаването на водена от Вашингтон „широка коалиция“, чиято цел е да „разгради и унищожи“ Ислямска държава. От тогава изминаха 11 месеца, а резултатът е плачевен -  терористите са по-силни и по-опасни от преди. Толкова слаб ли е Вашингтон?

Американският център за изследване на тероризма и Университетският център в Женева констатират в доклад от 200 страници, че Украйна може да стане втората голяма грешка на Европа след Югославия, защото  остава най-корумпираната държава. Като посочват, че икономиката на страната е крайно нестабилна, авторите на доклада изтъкват, че периодът на управлението на Янукович се възприема като относително стабилен.
Посочвайки конкретни примери на нарушения на закона и други престъпления и  машинации, съставителите на доклада правят основния извод, че „демокрацията не може да бъде „внедрена“ отвън, а неконтролируемата престъпностможе да хвърли цяла една географска зона  и огромното й население във война, ненавист и жестокост, като изцяло ще срине смисъла на цивилизацията, която човечеството е градило с векове“/ РИА „Новости“.

Нобеловият лауреат по икономика Джоузеф Стиглиц е на мнение, че случващото се в Гърция може скоро да се повтори и в други страни. „Гърция стана арена на битка нежду идеите и финансовата власт. За съжаление, днес гърците са длъжни да си имат работа с Тройката кредитори, чийто трети меморандум увеличава неравенството и е насочен срещу бедните“, заяви Стиглиц  на симпозиум на остров Корфу.  Той отбеляза, че подобна битка, между големия капитал и обикновените хора, се води понастоящем и родината му – САЩ. „Когато стана рекапитализацията на банките след след краха на Lehman Brothers  говорих, че това е шанс да бъде взета под контрол банковата система, за да се пресече експлоатацията на банките“.

Но Обама каза: „Не! Трябва да спасим банките, за да могат да ги вършат каквито са ги вършили досега“. И виждаме как това продължава вече 5 години. Все повече манипулирани пазари, все повече злоупотреби“.

Проф. Пол Кругман, известен американски икономист и преподавател, носител на Нобелова награда, в интервю за американската телевизия СиЕнЕн...По въпроса за излизането на Гърция от еврозоната икономистът заяви, че подобно действие ще има „огромно влияние за бъдещето на европейския проект“. Той заяви, че „ако Гърция излезе от валутния съюз и след започне да се въстановява,...то това би било по някакъв начин окуражаване за други политически движения да предизвикат еврото“. „Нищо не се е променило в стратегията, която е съкращения, съкращения и икономии, докато не се стигне до платежоспособност – нещо, което не работи, никога не е работило и няма да проработи. Според  него сегашната ситуация е „пауза за момент“.

Мисля, че проф. Кругман е прав. Не само Гърция, а целият свят се намира в ситуация „пауза за момент“.

 изпраща: в. “БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“

д-р Веселин Стоянов





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzemia
Категория: Политика
Прочетен: 1518731
Постинги: 382
Коментари: 1058
Гласове: 1824